VSUHomeopathie.be ber 2020

2020-Nieuwsbrief-Header-31

14 december 2020

Beste lezer,

Onze Nieuwsbrief voor Kerst en eindejaar bevat terug heel wat lees- (en ook kijk)voer.
 
We beginnen met enkele zeer positieve berichten.
In Beieren is er een afdeling Homeopathie opgericht binnen het Ministerie van Volksgezondheid.
Nog in Duitsland toont een langetermijnstudie van de verzekeringsfirma Securvita aan dat homeopathie kostenbesparend werkt voor de staatskas.
 
Onze polychrest (veelgebruikt middel) is deze keer Lac caninum. Melk van onze geliefde viervoeter dus, een erg boeiende remedie!
 
Dan komen we nu bij potentiële geschenken voor onder de kerstboom!
 
VSU-collega Dr Léon Scheepers schreef een boek over 40 jaar homeopathiische praktijk. Het is doorspekt met casuïstiek en geeft een heel mooi beeld van hoe onze geneeswijze werkt. Warm aanbevolen!
 
Wisten jullie dat homeopathie niet alleen ingezet kan worden bij mens en dier maar ook bij planten? Christiane Maute schreef een naslagwerk dat al vele oplages kende en nu aangevuld is met nieuwe gegevens.
 
Erwin Pasmans’ boek ‘De Corona Plandemie’ graaft heel diep. De redactie kon het al lezen voor het gepubliceerd werd. Het duidt wat er zich momenteel afspeelt op het wereldtoneel. Vlot leesbaar en met veel humor gekruid, maar zeker geen makkelijk verteerbare lectuur. Het zal diegenen die nog (diep) in slaap zijn wat onzacht wakker maken, en de anderen een welkom overzicht geven. Pasmans eindigt met een zeer positieve boodschap van liefde en verbondenheid, en voegt er tips bij over wat wij kunnen doen als vrijheidsminnende burgers. Een absolute aanrader!
 
Collega Gertie Daerden schreef een schitterende lezersbrief, die de censuur van gezondheidslievende stemmen krachtig aanklaagt.
 
We geven in een artikel waarbij een van onze sponsors meehielp, en waar wij ten volle achterstaan, nog eens aan wat je  in deze tijden kan doen om je te versterken op gezondheidsvlak.
 
Uit onze nieuwe reeks ‘In de media’ hier enkele van mijn favoriete video’s. Ze maakten me telkens een beetje wijzer.

Lees je in beste mensen, zodat je beter begrijpt wat er gaande is op deze mooie wereldbol. Het gaat heus niet om een virus, waarvan alle objectieve bronnen ➤ hetzelfde zeggen: het is niet dodelijker dan een kwaaie griep. Kennis geeft macht. We zijn krachtiger dan we denken als bewuste burgers! Het lijkt een sombere tijd, maar ze houdt een unieke kans in op evolutie naar een echt betere wereld.

In naam van het ganse VSU-bestuur wens ik jullie een vredevolle Kerst en een fijn eindejaar. 
Maak het gezellig, en vergeet zeker hen niet die zo een beetje buiten elke ‘bubbel’ vallen.
 
Veel leesplezier.

Veel liefs,
Dr Bart Lambert
Voorzitter VS

In samenwerking met Meta Zahren

Samenwerking België - Nederland

Academiejaar 20/21  met modules voor leken

Homeopathie en Allopathie

Homeopathie in Beieren

Beieren richt als eerste Duitse deelstaat een afdeling homeopathie in het Ministerie van Volksgezondheid op.

 

Homeopathie en mutualiteit

Homeopathie is economisch en effectief

Persmededeling Hamburg september 2020: Langetermijnstudie in opdracht van zorgverzekeraar Securvita. Onafhankelijk instituut analyseert gegevens van 15.700 personen.

Polychresten

Lac Caninum

Lac caninum mensen zijn gevoelig voor autoriteit en zullen in iedere sociale situatie een inschatting maken waar hun plaats is. Ze hebben geen moeite met eerlijke en rechtvaardige autoriteit als zij gewaardeerd worden. Het probleem ontstaat als er over hun grenzen wordt gegaan.

Boekbespreking

Lijfwacht – Léon Scheepers

Gezondheid is een broos gegeven. Als arts is het onze eerste taak om mensen gezond te houden. Dit boek is een terugblik op mijn veertigjarige carrière. Het boek laat je de manier van denken en werken van de homeopathische geneeskunde begrijpen.

Boekbespreking

Homeopathie voor planten

De publicatie van het boek Homeopathie voor planten heeft gezorgd voor een soort ‘groene revolutie’. Het boek bestaat ondertussen in verschillende talen en werd al meer dan 60.000 keer verkocht.

Boekbespreking

Erwin Pasmans

Op 15 december verschijnt het boek van onderzoeksjournalist Erwin Pasmans, met als titel ‘De Coronaplandemie’. Het boek gaat over de coronacrisis én over de ‘grotere’ ontwikkelingen die erachter schuilgaan. Waar zijn we in terecht gekomen? De auteur helpt ons het achterliggende speelveld van deze wereldcrisis te begrijpen.

Lezersbrief Gertie Daerden

Beste Mr. Emmery

Naar aanleiding van uw artikel in Knack ‘Corona-onzin van online naar biowinkels en brievenbussen’.
Als tandarts ben ik de eerste om wetenschap toe te juichen, maar die aanvallen op bio en alternatieve geneeswijzen, zijn niet meer van deze tijd, de Belg loopt achter!!

Lezersbrief | Beste Dr. Emmery

Nieuwe pagina reeks

In de media

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen we nu maandelijks een overzicht van artikels die onze interesse wekten.
Bijkomende links worden regelmatig aangevuld. Niet enkel bij een nieuwe Nieuwsbrief.

Samenstelling door Meta Zahren

 

In samenwerking met
Pharma Nord

Het immuunsysteem – onze bescherming tegen indringers

Vanaf het moment dat we geïnfecteerd worden, neemt ons ingenieus en slim immuunsysteem het over. 

Geplaatst in Alle rubrieken, Geen, Nieuwsbrieven en getagd met .