In de media 
tot en met augustus 2020

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen we nu maandelijks een overzicht van artikels die onze interesse wekten.

De laatste twintig jaar is het aantal Belgen dat een homeopaat raadpleegt, sterk gedaald. Omdat er minder homeopaten zijn, zeggen de homeopaten. ‘Proffen vertellen eerstejaars dat ze hopen dat niemand zich ooit tot homeopathie bekeert.’

24 augustus 2020 De Standaard. Gratis te lezen mits aanmelding.

11 augustus 2020, Mediquality (digitaal platform voor zorgverleners in BeNeLux) Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Naast het bekende nut van Arnica montana in de context van verschillende trauma's (kneuzingen, verstuikingen, chirurgische ingrepen, etc.) en arthrose, is op het vlak van dermatologie sprake van een mogelijke bescherming tegen blootstelling aan zon.

Anna Shvets via Pexel

18 augustus 2020 door C.F. van der Horst

Mondkapjes: zin of onzin?
Er is veel te doen over het dragen van mondkapjes. Het is een van de adviezen door “experts” die onze regering klakkeloos heeft overgenomen.
Maar is het dragen van mondkapjes wel zinvol?

Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde, Cafe Weltschmerz

In het tijdschrift voor integrale geneeskunde jaargang 35 nummer 2 van juni 2020 verschenen 3 interessante artikelen van Prof. Pierre Capel, emeritus experimentele immunologie universiteit utrecht. Ze werpen een verademende kritische blik op de huidige coronacrisis, op de ’smetvrees’ psychose, en op de hoop op redding door een vaccin.

De artikelen zijn niet vrij beschikbaar, maar luisteren naar interviews met Prof. Pierre Capel over deze onderwerpen in juli en augustus kan wel op You Tube

Lees ook onze boekbespreking van Pierre Capel - Het emotionele DNA

17 juli 2020, Mediquality (digitaal platform voor zorgverleners in BeNeLux) Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Langzamerhand wordt de werking van Arnica herkend in de allopathische geneeskunde na twee verschillende dubbelblinde, placebogecontroleerde studies op sporters.

20 juli 2020, De Standard

In de bestrijding van het coronavirus heerst eenheidsdenken. Alternatieve meningen worden verketterd of gecensureerd. Onterecht, meent Bert De Munck, Wetenschaps­-histo­ricus (UAntwerpen)

'17.000 sterfgevallen door medische fouten’

Forensisch experts Richard en Selma Eikelenboom halen de ene na de andere doorbraak in spraakmakende moordzaken in de Verenigde Staten, maar er zijn veel ernstigere zaken die eigenlijk de aandacht zouden moeten krijgen

Karel van Wolferen bij Café Weltschmerz

Professor Karel van Wolferen doet verslag van zijn onderzoek naar het verloop van zowel de gebeurtenissen als de informatieverstrekking, tijdens de ontwikkeling van de pandemie.

Lees alle artikels over het onderwerp

Geplaatst in Aanvullende Therapieën, Actualiteit, Alle rubrieken, Geen, In de media, Uit de Praktijk, Video's en getagd met , , , , .