In de media
september 2020

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen we nu maandelijks een overzicht van artikels die onze interesse wekten. (*)
De artikelen in deze rubriek dienen louter als informatie en kunnen afwijken van de mening die de VSU Homeopathie als vereniging er op nahoudt.

september 2020, 

Medisch Dossier

Terwijl artsen denken dat alleen een ingewikkeld nieuw medicijn of vaccin in staat zal zijn een virus als SARS-CoV-2 te verslaan, hebben homeopaten in alle stilte al middelen getest, met zeer bemoedigende resultaten.

13 Sept 2020, HP De Tijd

Drie wetenschappers leggen uit waarom de coronatest niet betrouwbaar is en de Corona crisis in de hand speelt.

september 2020, 

updates op Swiss Policy Research

Volledig gedocumenteerde feiten over Covid-19, verstrekt door experts in het veld, om je te helpen een realistische risicobeoordeling te maken. (Regelmatige updates)

13 Sept 2020, Vrouwenmars Utrecht

Isa Kriens, de Kleine Activist, één van de hoogtepunten van de Vrouwenmars op 13 september 2020 in Utrecht, over de wettelijk basis van de Covid-19 maatregelen.

KULeuven - dagelijkse updates

Mededelingen en cijfers over het coronavirus in UZ Leuven | COVID-19: updates voor de pers

23 september 2020, Opiniestuk in de Artsenkrant.
"In de toekomst hopen we dat de huidige beeldvorming kan worden bijgesteld door feiten transparant te communiceren en betere indicatoren te gebruiken zoals het percentage positieve tests bij asymptomatische, matig symptomatische (geen zorg nodig)
en echt symptomatische proefpersonen",
schrijven verschillende artsen en academici.

Waar is de evidence-based-aanpak bij Covid-19?

23 september 2020, Omgekeerde Lockdown. Open brief aan de Belgische regering en expertengroepen vanwege artsen, specialisten, gezondheidswetenschappers, onderzoekers en zorgverleners. Zij belichten kritsch de huidige corona maatregelen met zeer zinnige argumenten. En vragen naar een omgekeerde lockdown.

Lees meer over de OMGEKEERDE LOCKDOWN, links achtergronden (met regelmatige updates).

Startpagina Omgekeerde Lockdown

Links naar artikels en interviews over deze open brief

23 september 2020, Mediquality (digitaal platform voor zorgverleners in BeNeLux) Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Volgens een studie verminderen zowel Arnica als corticosteroïden het oedeem dat optreedt kort na een rinoplastiek. [...] Arnica is [..] een betere keuze in die indicatie en waarschijnlijk bij gezichtschirurgie in het algemeen.

19 Sept 2020

Covid is voorbij in Zweden. Kudde-immuniteit in Zweden | Artikel van Dr. Sebastian Rushworth uit Stockholm

17 Sept 2020, BUSINESS INSIDER

CDC director Robert Redfield said face masks may be more effective than a vaccine in preventing individual coronavirus infections

Volledig artikel gratis beschikbaar

9 Sept 2020, De Morgen

AstraZeneca onderbreekt proeven met coronavaccin na ‘ongewenste bijwerkingen’ bij proefpersoon

Volledig artikel gratis beschikbaar

9 september 2020, Mediquality (digitaal platform voor zorgverleners in BeNeLux) Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

"In mijn dagelijkse toepassing van traumatologie kunnen bepaalde homeopathische geneesmiddelen een oplossing bieden bij ontstekingspijnen", zegt dr. Éric Ménard, noodarts en specialist in acute geneeskunde bij het Centre Hospitalier Interrégional Edith Cavell. "Een mooi voorbeeld is Arnica montana die dankzij haar klinische doeltreffendheid en goede tolerantie een therapeutisch alternatief vormt voor NSAID's."

Publication Office of the EU

Een stripboek dat de hele Covid 19-pandemie, inclusief een wereldwijde lockdown, nauwkeurig voorspeld werd 31 januari 2012 op de site van de EU gepubliceerd .

Nederlandse vertaling van

het kla.TV programma (Leipzig) op YouTube

Ga naar de pagina op de Publications Office van de EU

Comic (enkel beschikbaar in het Engels)

Antilichamen zijn niet gelijk aan immuniteit: het paradigma van antilichaambescherming doorbreken - door Makia Freeman

9 september 2020, Mediquality (digitaal platform voor zorgverleners in BeNeLux) Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen3

Dr. Eric Mertens refereert naar de oproep van Freddy van Wijnsberghe "om geen enkele druk op de bevolking te leggen om zich te laten vaccineren en om niet-gevaccineerde personen niet te discrimineren.

2020, Brand New Tube

Weekelijke kritische videoanalyses over de actualiteit door Dr Vernon Coleman (MB ChB DSc FRSA)

Alle artikelen en scripts van Dr. Vernon Coleman's over Covid-19 vindt je op zijn website:

Lees alle artikels over het onderwerp

Geplaatst in Aanvullende Therapieën, Actualiteit, Alle rubrieken, Geen, In de media, Uit de Praktijk, Video's en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , .