In de media
samenstelling januari 2021

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen we nu maandelijks een overzicht van artikels die onze interesse wekten. (*)
De artikelen in deze rubriek dienen louter als informatie en kunnen afwijken van de mening die de VSU Homeopathie als vereniging er op nahoudt.

(*) naar schatting zijn tegenwoordig 80% van alle bijdragen in de media Corona-gerelateerd, dit toont zich ook hier.

Een opname van 2019
Van Ranst lezing voor Europese Virologen over zijn ervaringen met omgang met de media

Van Ranst crisimanager en viroloog in Belgi!e

➔ 2.19 min compilatie M. Van Ranst

Van Ranst geeft een lezing over zijn ervaringen over het bespelen van de media. Lees hieronder het transcript (in het Engels) of de Nederlandse onderschrijften van deze video.

I was asked to tell you about my experiences being the crisismanager and flu commissioner for Belgium and and highlighting the communication …uh… aspects.

[…]
And then you have one opportunity to do it right.
The Day 1 is so important.
On Day 1 you start your communication with the press with the people and …uh… you have to do it right … and you have to go for “one voice, one message”

In Belgium they chose to appoint a non-politician to do that. And I have no party affiliations and that makes things a little bit – at that time at least – a little bit easier because you are not, you are not attacked politically. Majority / minority – that doesn’t come into play and that was a huge advantage.
The second advantage is that you can play in Brussels the completely naive guy and would get a lot more done than you would otherwise be able to do.

[…]

You have to be omnipresent that first day, or the first days so that you attract the media attention …uh… you make an agreement with them that you will tell them all and they call you, you pick up the phone. When you do that then you can profit from these early days to get complete carpet coverage of the field and they are not going to search for alternative voices there.
And if you that, that makes things a lot easier.

And then you have to say “Well, we will have H1N1 deaths, of course this will be unavoidable”.
I used there Sir Donalsons quote where he said that in UK by the peak of the epidemic 40 people will die uh per day uh at the end of the summer. …uh… so 62 at that time million people in the UK, 40 deaths a day …uh…, I worked it out for Belgium that would be 7 deaths a day at the peak of the epidemic. I used that in the media “7 Belgian flu deaths, that’s per day at the peak of the epidemic would be realistic.”
That is true in every year even in pre-pandemic years – that is very conservative (Laughter from the public).

However, talking about fatalities is important because when you say this, people will say “Wow, what do you mean? People die because of influenza?”
And that was a necessary step to uh take. And of course, a couple of days later the first H1N1 dead in the country and the scene was set and it was already talked about.
And then you had to pick uh who is going to be vaccinated first

Er werd me gevraagt te vertellen over mijn ervaringen als crisismanager en viroloog in België en hoe we destrijds gecommuniceerd hebben.
Je hebt maar één kans.

[…]

Dag 1 is heel belangrijk
Je begint met communiceren met de media en mensen en het verspreiden van één boodschap.
In België gebruikten ze een niet-politicus.
Ik hoor niet bij een politieke partij, dat maakt het gemakkelijker
want ik werd niet politiek aangevallen,
ik had geen belangen, dat was een groot voordeel.
Een ander voordeel is dat je in Brussel de naïeve man kunt spelen,
waardoor je meer voor elkaar krijgt.

[…]

Je moet overal zijn in de eerste dagen.
Zo krijg je de aandacht van de media.
Spreek met de media af dat ze bij jou moeten zijn.
Zorg dat je altijd bereikbaar bent.
Zo kun je profiteren van die eerste dagen,
om één en hetzelfde verhaal te verspreiden
Dan zullen ze niet zoeken naar alternatieve geluiden,
dat maakt het een stuk makkelijker.
En dan moet je zeggen: “Er zullen Mexicaanse-griep doden vallen.”
“Dat is niet te voorkomen”
Daarvoor gebruik ik Sir Donaldsons uitspraak waar hij zegt
dat in de UK op het hoogtepunt veertig mensen per dag sterven.
Er waren 62 mijoen inwoners. Veertig doden per dag.
In België zouden dat er zeven per dag zijn op het hoogtepunt.
Dat heb ik geroepen in de media:
“Zeven Belgische griepdoden per dag”.
Dat gebeurt eigenlijk ieder jaar.
Zelfs zonder een pandemie.
Praten over doden is belangrijk, mensen zullen eerst verbaasd zijn:
“Gaan mensen dood aan de griep?”
Dat was een belangrijke stap.
En vanzelfsprekend, een paar dagen later waren er de eerste griepdoden.
De tafel was gedekt en er werd over gepraat.
En dan is er de vraag wie als eerste een vaccin krijgt.
Vrouwen en kinderen eerst. En risicogroepen.

 
 

27 januari 2021,
in Ticinolibero

➔ Council of Europe | vaccinatiepaspoort haalt het niet in Brussel

Parlementaire Vergadering Raad van Europa beslist dat vaccinaties niet verplicht en weigeraars niet gediscrimineerd mogen worden. Deze resolutie haalde het niet tot in de mainstream media en ook de searchengines tonen haar niet. Hierachter linken wij naar de resolutie zelf, de samenvatting in het Nederlands en een persbericht bij Ticinolibero (in het Italiaans).

november 2020,
in National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine" Phytother Res. 2020 Nov;34(11):2843-2856. doi: 10.1002

➔ Gember bij menstruatieklachten

Zoals bij veel medische aandoeningen, is de oorsprong van menstruatiepijn nog niet volledig bekend.
Bij primaire dysmenorroe (menstruatieklachten) wordt echter aangenomen dat de zogenaamde prostaglandinen in toenemende mate vrijkomen tijdens de afstoting van het baarmoederslijmvlies. Bovendien verhogen prostaglandinen de gevoeligheid van het weefsel voor pijn,
zodat de samentrekkingen van de spieren, samen met de daarmee gepaard gaande verminderde bloedtoevoer, de pijn zouden kunnen veroorzaken.
Gember heeft een pijnstillende werking en kan pijn via verschillende mechanismen moduleren,
bv. remming van prostaglandinen.
In onderzoeken naar de effecten van gember bij menstruatiekrampen concludeerden de onderzoekers dat gember de pijn op dezelfde manier verminderde als mefenaminezuur en ibuprofen.


in "The Journal of Alternative and Complementary Medicine" Volume 26, Number 9, 2020, pp. 815–821

➔ "Massa mRNA Vaccinatie is roekeloos en onnodig", zegt Prof. Dr. Theo Schetters.

Prof. Dr. Theo Schetters is al 40 jaar actief in de vaccinindustrie en heeft zelfs enkele patenten op zijn naam staan. Hij is dus niet tegen vaccins, maar maakt zich grote zorgen over het huidige mRNA-vaccin en de korte testperiode die het heeft doorgemaakt met veel onzekerheden.

Programmamaker Flavio Pasquino praat met de professor over het fenomeen "messenger RNA vaccins", de risico's en de eigenaardigheden van het CBG (Comité ter Beoordeling van Geneesmiddelen) op de persconferentie waarop de goedkeuring van het EMA werd toegelicht.

In de video laten we ook interessante fragmenten zien van Dr. Andrew Wakefield, die de situatie vergelijkt met experimenten uit Jurassic Park. We geven ook het woord aan Adrian Hill, een gerenommeerd onderzoeker - die nauw samenwerkt met de WHO aan HIV-vaccins - die met een meta-analyse van ivermectine denkt een doorbraak te hebben bereikt als geneesmiddel tegen Covid-19.


in "The Journal of Alternative and Complementary Medicine" Volume 26, Number 9, 2020, pp. 815–821

Kamille---Matricaria-chamomilla

➔ Kamille bij angst en depressie

In deze klinische studie van de University of Pennsylvania in Philadelphia, werd aangetoond dat kamille de symptomen bij een gegeneraliseerde angststoornis significant vermindert.
Een samenvatting in het Nederlands vindt je op Ortho-Fyto. Spreek je Engels, dan kan je het abstract en op Liebertpub lezen of onmiddellijk de wetenschappelijke publicatie downloaden.

januari 2021,
in Knack

➔ Preventie of symptoombestrijding?

"Het voorbije jaar voerden we een strijd om zo veel mogelijk medeburgers te laten overleven. Die strijd is niet voorbij wanneer de laatste prik gezet is. In dat grotere kader zijn vaccins - en dat is misschien een ongemakkelijke waarheid - geen preventieve geneeskunde.
Medisch gezien zijn ze dat, maar voor de mensheid van de 21e eeuw zijn ze de oplossing achteraf voor een probleem dat veel diepgaandere en oudere wortels heeft. Vaccins zijn met andere woorden - hoe vreemd het ook klinkt - symptoombestrijding. Zalf en een pleister op de wonde. "

december 2020,
op Twitter

➔ Dr. Soumaya, Hoofdwetenschapper WHO

"Ik geloof niet dat we het bewijs hebben dat een van de vaccins zeker zal voorkomen dat mensen de infectie daadwerkelijk krijgen of ze het door te geven", zegt WHO hoofdwetenschapper Dr. Soumaya.

december 2020,
op Twitter

➔ Mieke Mosmuller is arts, schrijver en filosoof
over "The Great Reset"

Aangezien de COVID-19 pandemie de wereld verpest, is het vooral het breken met de waarheid dat lijkt te behoren tot het nieuwe normaal. Degenen die proberen het proces van maatregelen tegen het virus te volgen, moeten stoppen met coherent te denken.
Dit is ook het geval in het boek over de mogelijk komende Grote Reset van Klaus Schwab, de organisator van de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos. Het thema van de bijeenkomst in 2021 is The Great Reset.

Lees meer over het World Economic Forum van 25-29 januari 2021

Mieke Mosmuller is arts, schrijver en filosoof. Ze blogt over onderwerpen die haar pad van filosofische- en spirituele ontwikkeling raken, waarmee ze in 1983 is begonnen

Lees alle artikels over het onderwerp

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Geen, In de media, Video's en getagd met , , , , , , , , .