VSUHomeopathie.be ber 2020

Nieuwsbrief-Header-n°39

juli 2022

Lieve lezer,

We zijn er terug.

Het heeft een tijdje geduurd.
Het was druk in de school, met de lessen die we geven aan een gestaag groeiend aantal zeer enthousiaste studenten.
VSU doet dit dus samen met Homeopathie Stichting Nederland.
Beiden zetten zeer bekwame en gemotiveerde leraren in, echt van wereldniveau.
Het volgend academiejaar mogen we zelfs Jan Scholten verwelkomen voor een ganse dag masterclass in de PACH, die natuurlijk open zal zijn voor allen.

Beste mensen, ik wil benadrukken hoe krachtig jullie wel zijn.
Ik weet dat het moeilijke tijden zijn. 
Die andere kant, die lijkt toch zooo sterk.
Wel, ik heb goed nieuws, dat is allemaal suggestie.
Besef dat zij alleen sterk zijn als wij hen macht geven, als wij dus onze macht uit handen geven.
Ze kunnen die heus niet zomaar van ons afpakken.

Als we blijven ja zeggen tegen alles wat ze ons voorkauwen, ja dan verliezen we natuurlijk.
Denk eens goed na of je nog kranten wil lezen, naar ‘den TV’ wil blijven kijken (tell a vision!), en Netflix ‘binge-watchen’.
Diep in jezelf weet je dat al die troep eigenlijk je geest vergiftigt.

Reflecteer over je koopgedrag.
 Wil je de ‘reuzen’ blijven steunen, of wil je dat er in je dorp of stad ook nog buurtwinkels overblijven, die dan ook nog liefst kwalitatieve, eerlijke streekproducten verkopen.

Betaal cash, als je niet wil dat binnenkort alles digitaal wordt, en dus 100 % te controleren en te manipuleren (sociaal kredietsysteem naar Chinees model… of erger).

En vooral: zeg NEEN! tegen oplossingen die voorgesteld worden voor nepproblemen, gecreëerd door instanties die langs alle kanten gecompromitteerd zijn. Dubieuze behandelingen dus, die al vele tienduizenden dodelijke slachtoffers en letterlijk ettelijke miljoenen gekwetsten veroorzaakten (cijfers van Europese instantie Eudravigilance, die zelf aangeeft dat er slechts 1 à 6 % van de nevenwerkingen worden aangegeven).

Blijf spreken, zoals professor Mattias Desmet, de centrale figuur in onze Nieuwsbrief, al sinds het begin van deze periode aanbeveelt. Laat je stem horen. Ze heeft veel meer impact dan je vermoedt!

We publiceren een studie van Dr. Lanka, die een paradigmashift in de biologie kan betekenen, en een mogelijke verklaring van de energetische werking van homeopathie kan bieden.

Verder hebben we enkele boekbesprekingen, en een zeer sterke lezersbrief, die ook alweer naar de homeopathie verwijst.

Vergeet niet te grasduinen in de Media-rubriek, waar wij enkele van de ons toegestuurde video’s plaatsen die bij ons een sterke indruk nalieten.

Ik durf te schrijven: fasten your seat belts! Het wordt een dolle rit, deze transitie van de wereld. 
Elk van ons kan zijn eigen, kleine steentje bijdragen, zodat de rit de richting uitgaat die we allen willen: die van een wereld, voortgestuwd door waarheid en liefde.

Genegen groet,
Bart Lambert
Voorzitter VSU

In samenwerking met Meta Zahren

 

surabhi

Samenwerking België -Nederland

VSU-PACH Academiejaar 22/23

Post Academisch Curriculum Homeopathie met lesdagen voor leken.

VSU Congres

WEBINAR, 4 dagen 
7 mei, 4 juni, 10 september, 10 oktober telkens van 9:15 u – 13:30 u
OPNAME VAN HET WEBINAR  BESCHIKBAAR ACHTERAF

 
 

VSU Congres

Peter Tumminello
Psyche and Structure

Een wereldspreker, met uiterst boeiende inzichten, bekend om zijn baanbrekend werk over de edelstenen, die remedies bij uitstek zijn in deze tijden van transformatie! Scherp tevens je kennis geologie aan. Aanbevolen voor IEDEREEN!

Je kan ook nu nog inschrijven en de eerste lezingen inhalen via de video-opnames. De opnames van dit webinar zijn achteraf beschikbaar voor de deelnemers.

Tumminello

Mattias Desmet

Boekbespreking

De psychologie van totalitarisme

Dit boek presenteert een glasheldere psychologische analyse van de historische opkomst van totalitarisme en het ermee verbonden fenomeen van massavorming. Het biedt daarbij ook een scherpe maatschappijkritische analyse van fenomenen als de woke cultuur, de klimaatbeweging en de angstcultuur die tot een hoogtepunt kwam tijdens de coronacrisis.

Interview transscript

Mattias Desmet

Homeopathisch Bekeken had een interview met Prof. Mattias Desmet, over zijn boek ‘De Psychologie van Totalitarisme’, maar er kwam veel meer!

Totalitarisme is een sluiks proces is dat zich ongemerkt instelt, waarbij zowel de elite als de bevolking in de greep raken van een verhaal, elk op hun eigen manier, en waarbij zowel de bevolking als de elite overtuigd raken dat ze het ultieme goed dienen in vele gevallen.

Video

Boekvoorstelling

Ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie Macrotrends interviewde Brecht Arnaert Prof. Desmet over zijn pas verschenen boek ‘De Psychologie van Totalitarisme’.

bij Epoché

Over de filosofische aannames die achter zijn wetenschappelijke werk zitten.  

Massavorming

uitgelegd in 6 minuten.
Essentieel fragment uit het interview voor De Nieuwe Wereld, van Marlies Dekkers met klinisch psycholoog Mattias Desmet.

Lezersbrief

Karolien Desmet
De fluisteringen van Homeopathie

Ik ben een denker, een dromer, een beetje een “zoeker”, de tijd vraagt ons om dat zacht te doen heb ik ervaren.  De dingen kritisch in vraag stellen en antwoorden “zoeken” die een taal spreken die met jouw eigen essentie resoneert.

Het waren en zijn daarvoor best uitdagende tijden. Met informatie die nog altijd pijlsnel en ongefilterd op ons afkomt, zoals eerder gezegd, niet altijd of te weinig beschermd zijnde door een stevig harnas om de afgevuurde pijlen af te weren.

Dr. Stefan Lanka, met een introductie van Bart Lambert

PI water – understanding water, recognising life

Water begrijpen – het leven herkennen: PI water is wellicht essentieel voor alle leven op aarde, en biedt mogelijks een verklaring voor het opslaan van informatie in homeopathische middelen.

 

De moderne medicijnvrouw Drs. Astrid Vester

Boekbespreking door Koos Noordeloos

De moderne Medicijnvrouw

De moderne medicijnvrouw, Drs. Astrid Vester, is er voor mensen die verder zoeken dan alleen maar een pilletje voor hun klachten.

Overkoepelend in dit boek is dat alles ermee te maken heeft waar je zelf als persoon staat. Geef aandacht aan hoe je iets aanpakt, aandacht aan wat en hoe je eet, aandacht aan waar je staat in de maatschappij, in de natuur, aandacht aan hoe je hiermee omgaat. 

diana-akhmetianova-Lezersbrief

Shawn Achor and Michelle Gielan

Resilience Is About How You Recharge, Not How You Endure.

https://hbr.org/2016/06/resilience-is-about-how-you-recharge-not-how-you-endure.

Boekbespreking 

Bestaansrecht 
Maarten Oversier

“… het helpen sterven van een oude persoonlijkheid betreft één van de essenties van reïncarnatietherapie. Het betreft dan actualisaties van oude gebeurtenissen die ooit niet tot een goed einde zijn gebracht. Hoe waardevol zou dat zijn wanneer we dat als zodanig zouden leren herkennen?

Dit is wederom vergelijkbaar met een grondprincipe van de klassieke homeopathie,, dat een minimale hoeveelheid energie nodig is van de stof die de oorspronkelijke pijn deed veroorzaken, om jezelf, je systeem, nu juist tot genezing te activeren.”

Een bijdrage van onze adverteerder Nutriphyt

ALLERGIE EN AUTO-IMMUNITEIT

Allergie is een abnormale reactie van het lichaam op een bepaalde stof die bij de meeste mensen geen negatief effect uitlokt. 

De oorzaak ligt in de reactie van het lichaam op deze stof, er is dus een probleem is met de barrière functie en het onderliggende immuniteitssysteem .

Het immuunsysteem verdedigt ons tegen indringers. Hoe komt het dat onze immuniteit zich tegen ons kan keren in aanraking met enkele substanties?

Maandelijkse reeks

In de media

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen wij in deze rubriek ook informatie naar voren die niet (makkelijk) haar weg vindt naar de reguliere media. We willen onze lezers goed informeren om hen zelf in staat te stellen zich een mening te vormen. Een deel van deze informatie haalde de mainstream media niet.

De artikelen in deze rubriek dienen louter als informatie en kunnen afwijken van de mening die de VSU Homeopathie als vereniging er op nahoudt.

Bijkomende links worden regelmatig aangevuld. Niet enkel bij een nieuwe Nieuwsbrief.

Geplaatst in Alle rubrieken, Geen, Nieuwsbrieven en getagd met , , , .