In de media.
Berichten augustus 2022

In deze rubriek brengen we ook informatie naar voren die niet (makkelijk) haar weg vindt naar de reguliere media. We willen onze lezers goed informeren om hen zelf in staat te stellen zich een mening te vormen. Een deel van deze informatie haalde de mainstream media niet.

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen we maandelijks een overzicht van artikels die onze interesse wekten. (*)

(*) naar schatting zijn tegenwoordig 80% van alle bijdragen in de media Corona-gerelateerd, dit toont zich ook hier.
De artikelen in deze rubriek dienen louter als informatie en kunnen afwijken van de mening die de VSU Homeopathie als vereniging er op nahoudt.

16 augustus 2022

14 juli 2022

Ongeveer 1,5 miljoen Belgen slikken cholesterolverlagers. Een studie van het Kenniscentrum (KCE) uit 2020 beweert zelfs dat één op de vier veertigplussers statines, de bekendste familie cholesterolverlagers, neemt. Onder het motto voorkomen is beter dan genezen zijn statines al een paar decennia big business voor de farmasector. En dat zou niet mogen, vindt de gepensioneerde farmacoloog Luc Hondeghem.

 

We zijn gefixeerd op het verlagen van cholesterol om hartkwalen te vermijden. Van Japanners is bekend dat ze doorgaans lang leven, maar wist u dat ze gemiddeld hoge cholesterolwaarden hebben? Een studie legde in 192 landen de cholesterolwaardes en de levensduur naast elkaar.

Wat bleek? Landen met lagere cholesterolwaarden kenden een kortere levensverwachting

Luc Hondeghem Big Pharma, Big Lies: Lowering Cholesterol Can Kill You, 143 blz., 16 Euro

Lees alle artikels over het onderwerp

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Geen, In de media, Video's en getagd met , .