VSUHomeopathie.be ber 2020

2021-Nieuwsbrief-Header

17 Mei 2021

Beste lezer,

We zijn wat later deze keer.
Dat heeft verschillende redenen. Het was nooit drukker in de praktijk dan nu; blijkbaar zijn er veel mensen op zoek naar een andere stem en methodiek.
En we hadden de laatste lesdagen van ons Academiejaar, in samenwerking met Nederland, met daaropvolgend de examens. Graag deel ik mijn vreugde over het feit dat er een groepje schitterende, enthousiaste ‘verse’ homeopaten zit aan te komen!

Het is terug een Nieuwsbrief met veel informatie geworden.

We beginnen met een overlijdensbericht van onze collega Jef Heeren, voorzitter toen ik met de opleiding begon. Onze innige deelneming aan zijn familie!

We bespreken vervolgens een boek, dat op een lichte manier, toch dieper raakt dan je aanvankelijk doorhebt.

Dan volgt er een hoofdstuk over de nosoden, met een uitgebreide beschrijving van een der belangrijkste middelen in ons arsenaal: Carcinosinum. Léon Scheepers liet ons ook toe om een Pyrogeniumcasus uit zijn boek ‘Lijfwacht’ te publiceren.

Raar maar waar, de WHO ondersteunt en beveelt de homeopathie aan! Natuurlijk willen wij dat brengen.

VSU bestaat dit jaar 40 jaar! Frederik Schroyens beschrijft het bewogen begin van onze school.

Fons Vanden Berghe blijft, gelukkig voor ons, maar schrijven, deze keer over onze smetvreeswereld. Lezeres Inge schrijft ook nog eens vlammend naar De Morgen. Jean-Marie Dedecker komt vrank en vrij voor de dag over de pandemiewet. Een anonieme student verpleegkunde stelt zeer relevante vragen.

Kijk zeker ook eens in onze rubriek ‘In de media’.

Lieve lezers, we evolueren snel naar een nieuwe wereld. Er ontstaan duidelijk (grote) scheuren in ons systeem. Zoals Leonard Cohen zo mooi zong, komt door die scheuren het licht naar binnen.
Ogenschijnlijk zijn we minder vrij, door alle restricties. Maar je kan het ook van een andere kant bekijken. Door het wegvallen van alle uiterlijke afleiding worden we op onszelf gericht, en wordt terug klaarder wat echt belangrijk is, wat dichter ligt bij onze bron. Willen we echt terug naar het oude normaal, of willen we dat de oude structuren, die tot de huidige toestand hebben geleid, eindelijk verdwijnen? We creëren collectief onze realiteit. We hebben dit dus al lang gewild als mensheid, deze verandering! 

Het wordt steeds duidelijker dat er iets ’niet klopt’, het wordt zo klaar en helder zelfs dat er meer en meer mensen wakker worden. Teveel ‘toevalligheden’ om nog als ‘normaal’ te kunnen worden beschouwd.
Het is niet vreemd dat de zogenaamde ‘eerste wereld’ meer in angst en ontreddering verkeert dan de ‘derde wereld’. Wij zijn het blijkbaar meer verleerd om ons creatief uit de slag te trekken in het leven, en maken ons lot afhankelijk van een instantie buiten onszelf (staat, ziektezorg, enz.)?
Nù is het de tijd om je diepere zelf te ontmoeten, je passies te ontdekken, dat waar je echt gelukkig van wordt, in onafhankelijkheid van elke externe autoriteit.

Werk actief mee om de polarisatie te doen verdwijnen, we zijn allen één.
Als iets niet goed aanvoelt, ga er dan niet in mee. De oude wereld verkruimelt, en diegenen die eraan vasthouden zullen mee verdwijnen, kies dus wijs waar je voor gaat…
Wat we nu meemaken is een heling. De etter die we zien verschijnen aan de oppervlakte, wordt naar buiten geduwd, zoals altijd wanneer dieper de genezing al plaatsvindt.

De overgang naar een betere wereld zal er niet komen via spectaculaire dingen, maar door de kleine stappen in bewustwording die elk van ons zet, ieder moment opnieuw.
Blijf dus dag na dag volhouden, lieve medemens, sta sterk in jezelf, en in je soevereiniteit. 

Warme groet.

Veel liefs,

Dr Bart Lambert
Voorzitter VSU

 

In samenwerking met Meta Zahren

Overleidensbericht

Joseph Heeren

Jef was bij de start van VSU, toen nog SNTG, ondervoorzitter in de tijd van het voorzitterschap van Frederik Schroyens. Hij is ook ongeveer 1 jaar voorzitter geweest tussen Frederik en Erwin Dœuvre.

Boekbespreking …

Patrick Verschelde
SAMADHI

Deze roman biedt inspiratie om de routine en druk van elke dag te vervangen door meer authenticiteit, contemplatie, zelfontdekking en zelfontwikkeling.

Samenwerking België - Nederland

Academiejaar 21/22  met modules voor leken

Programma binnenkort beschikbaar

Homeopathische Geneesmiddelen

Nosoden

Naast planten, dieren,
en mineralen is er ook een groep van homeopathische bereidingen vanuit
biologisch materiaal,

zowel vanuit culturen van
micro-organismen
van verschillende oorsprong,
als vanuit weefsel
van organen van menselijke
of dierlijke oorsprong.

 

Homeopathische Geneesmiddelen

Carcinosinum

Deze nosode past bij de gevolgen van kanker en heeft een eigen heel duidelijk geneesmiddelenbeeld.

Uit de praktijk

Pyrogenium

Is de nosode die in deze casus van Dr. Léon Scheepers besproken wordt.

In 2021 bestaat VSU 40 jaar

40 jaar VSU – De beginjaren

In onze 2021 nieuwsbrieven kijken we telkens terug op een periode in de geschiedenis van de VSU. Vandaag neemt Frederik Schroyens ons mee naar de opstart en beginjaren van de VSU.

40 jaar VSU

Elsevier

Revue de Homeopathie

De informatie over het WHO artikel is mogelijks niet correct
Het artikel van Helene Renoux is wel degelijk in de Revue de Homéopathie verschenen (ISBN: 1878-9730), maar de abstract is niet (meer?) op de WHO site terug te vinden.


WHO en Homeopathie

World Health Organisation

Het is een mooie evolutie dat nu ook de WHO aandacht begint te schenken aan homeopathie en stelt dat “homeopathie dient overwogen en gesteund te worden door de gezondheidsautoriteiten.”

Polychresten

Zonder tegenspraak kan van wetenschappelijke vooruitgang geen sprake zijn

25 gerenommeerde artsen en wetenschappers over het wezenlijk belang van het vrije woord voor de manier waarop wij, in de traditie van de Verlichting, aan onze samenleving vorm hebben gegeven.


Opiniestuk Bio Gezond

De onmenselijke smetvreeswereld

In deze tekst over smetvrees maakt dokter Fons Vanden Berghe de vergelijking tussen de kerkideologie en smetvrees als nieuwe religie die ontstaan is in deze coronatijden.

Opinies en open brief

Open brief

Aan Barbara Debusschere van De Morgen

Wat dacht je … Corona

Opiniestuk 

De pandemiewet wordt een vrijgeleide voor noodmaatregelen

Jean-Marie Dedecker over “De vanzelfsprekendheid waarmee onze vrijheid al een jaar lang wordt ingeperkt met ministeriële besluiten”.

Open Brief 

van een student verpleegkunde

Deze brief waarvan we de bron niet kennen werd ons door verschillende lezers toegestuurd. We vinden het ineteressant om deze open brief te delen gezien de relevante vragen die deze student verpleegkunde opwerpt ter reflectie.

Nieuwe pagina reeks

In de media

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we onze lezers, mochten ontvangen, brengen we nu maandelijks een overzicht van artikels die jullie of ons  interesse wekten. De artikelen in deze rubriek dienen louter als informatie en kunnen afwijken van de mening die de VSU Homeopathie als vereniging er op nahoudt.

Bijkomende links worden regelmatig aangevuld. Niet enkel bij een nieuwe Nieuwsbrief.

Samenstelling door Meta Zahren

 

De artikelen in deze rubriek dienen louter als informatie en kunnen afwijken van de mening die de VSU Homeopathie als vereniging er op nahoudt.

Mailpoet statistieken voor

Homeopathisch Bekeken n°32

Inmiddels tellen we in totaal 1740 abonnees, waarvan er 1500 zeer actief zijn. Wie meerdere maanden inactief blijft wordt automatisch door het systeem weer uitgeschreven. Enkele lezers (gemiddeld 2 per maand) schrijven zelf uit. En toch blijft onze lezerskring langzaam maar zeker aangroeien. Heel leuk om te zien dat onze nieuwsbrief graag gelezen wordt – zoals de Mailpoet statistieken hiernaast duidelijk aantonen.

Geplaatst in Alle rubrieken, Geen, Nieuwsbrieven en getagd met .