De informatie in dit artikel is mogelijks niet correct
Het artikel van Helene Renoux is wel degelijk in de Revue de Homéopathie verschenen (ISBN: 1878-9730), maar de abstract is niet (meer?) op de WHO site terug te vinden.

WHO en Homeopathie
vertaling van een artikel op de WHO website

Het is een mooie evolutie dat nu ook de WHO aandacht begint te schenken aan homeopathie en stelt dat homeopathie dient te overwogen en gesteund te worden door de gezondheidsautoriteiten.

COVID-19
Wereldwijde literatuur over coronavirusziekte

WHO en Homeopathie
vertaling van een artikel op de WHO website

ABSTRACT:

De huidige ecologische en economische uitdagingen zetten ons aan om de bestaande paradigma’s binnen de geneeskunde en de volksgezondheid te herbekijken en om het holistische paradigma te gaan erkennen als een noodzakelijke evolutie. Antimicrobiële resistentie, de ernstige milieuvervuiling, de wereldwijde economische crisis zijn feiten die niet zullen veranderen zolang we er geen aangepaste oplossingen voor vinden. Door de Covid-19 crisis verergert de situatie verder. Complementaire en alternatieve geneeskunde in het algemeen en homeopathie in het bijzonder bieden enkele van de noodzakelijke oplossingen en zouden moeten worden overwogen en gesteund door onze gezondheidsautoriteiten. De WHO heeft al een ambitieus strategisch plan opgesteld in dit verband.Deze presentatie wil de toegevoegde waarde en de impact beschrijven die homeopathie kan hebben in de toekomstige gezondheidszorg. Het benadrukt ook de noodzakelijke veranderingen in het promoten en de manier van presenteren om dit doel te bereiken. © 2021 Elsevier Masson SAS

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Geen en getagd met .