Lezersbrief van Inge V. aan Barbara Debusschere naar aanleiding van haar Standpunt in De Morgen op zaterdag 8 mei 2021.

Open brief mei 2021

Wat dacht je ... Corona

In de Morgen

‘Wie nu nog altijd beweert dat die vaccins niet veilig zijn, kan evengoed beweren dat de aarde plat is.
— Barbara Debusschere, journaliste.’

Wie nu nog altijd beweert dat de journaliste Barbara Debusschere geen dokter, vaccinoloog en moraalridder is, kan evengoed beweren dat ze een kritische journaliste is.

Ik denk dat Barbara ook niet meer weet van welk hout pijlen gemaakt en het bos door de bomen niet meer ziet en ook de bomen door het bos niet. Zoveel studies, zoveel waarheden. Wie kan het haar kwalijk nemen dat ze haar frustratie vertolkt omdat ze niet meer weet waar haar info te halen… naaldbos, loofbos, gemengd bos en wat doen al die bomen hier?

Barbara schrijft:
‘Eén voorbeeld: stel dat je een grote stapel onderzoek hebt over één kwestie. Dan pik je daar net die ene, vaak wat minder kwalitatieve studie uit die in jouw ‘alternatieve’ kraam past omdat die het omgekeerde aangeeft van wat al het andere onderzoek toont. Over de rest zwijg je.‘

En inderdaad:
Eén voorbeeld: stel dat je een grote stapel onderzoek hebt over één kwestie. Dan pik je daar net die ene, vaak wat minder kwalitatieve, maar meer lucratieve studie uit die in jouw ‘wetenschappelijke’ kraam past omdat die het omgekeerde aangeeft van wat al het andere onderzoek toont. Over de rest zwijg je.

Misschien moet Barbara ook eens luisteren wat professoren, vaccinologen, verplegers, verzorgend personeel die de mond worden gesnoerd en die niet op tv mogen komen, vertellen.

Zou een journaliste dit doen? Als ze journalist zou zijn wel, hé?

Barbara vindt dat de Orde harder moet optreden tegen dokters die ‘anders denken’ en op gewiekste wijze de patiënten misleiden. Zou Barbara de Orde durven zeggen: ‘ Maar, Orde, kijk tegelijk ook eens in de spiegel of je niet ergens merkt dat je op gewiekste wijze de farma dient?”

Barbara, mag een standpunt innemen, mensen beschuldigen of belachelijk maken en dat komt allemaal in de krant. Echt waar? Echt waar. Vrije meningsuiting heet dat.

Alleen ik mag mijn mening nergens uiten. Echt waar? Echt waar. En waarom niet? Omdat ik een andere mening heb. Vrije meningsuiting? Ja, maar alleen bij alternatievelingen die toch te dwaas zijn en fake news verspreiden. Echt waar.

Barbara, ik heb niets tegen vaccins, mocht je denken dat iemand die zich niet laat vaccineren d’office tegen elk soort van vaccin is.  En Barbara, troost je, ik ben geen vaccinoloog of dokter of moraalridder. Neen, ik ben zelfs geen journalist, maar ik ben gelukkig.

Groetjes,
Inge

Wat zou ze doen als ze journaliste was?

Open brief

Barbara, mag een standpunt innemen, mensen beschuldigen of belachelijk maken en dat komt allemaal in de krant.

Open brief