VSUHomeopathie.be ber 2020

2020-Nieuwsbrief-Header-30

19 oktober 2020

Beste lezer,

VSU is een homeopathische school, dus onze core business is jullie informeren over ons mooie vak. Onze geneeswijze is kosteneffectief, doeltreffend en schaadt niet (reguliere geneesmiddelen staan op nummer drie in de lijst der doodsoorzaken, na cardiovasculaire aandoeningen en kanker!).

Wij vinden het belangrijk om jullie zelfredzaamheid te bevorderen, en gaan dus verder met onze rubriek ‘Huis-, Tuin- en Keukenmiddelen’. Het  wordt een tweede luik over traumamiddelen, remedies die kunnen ingezet worden bij gebeurlijke ongevallen. Zelfs in de reguliere pers zie je regelmatig publicaties over bv. het gebruik van Arnica (besproken in vorige Nieuwsbrief).

‘De Standaard’ schreef onlangs over homeopathie. In de weergave van hun interview met mij zijn zij evenwel nogal onzorgvuldig geweest, tot zelfs het verkeerd schrijven van mijn naam. Lezeres Inge V. schreef hen een brief die wij publiceren.

Dr Fons Vanden Berghe schrijft een lezersbrief over de initiatieven, die uitgaan van de medische wereld, om de buitenproportionele coronamaatregelen aan de kaak te stellen.

Er is zoveel nieuws in deze straffe tijden. In een nieuwe rubriek ‘In de media’ plaatsen wij een serie artikelen en links die wij interessant vinden. In tegenstelling tot de mainstream media gaat het niet alleen over Covid-19  😉. Ze worden gerangschikt per maand en er zullen regelmatig updates zijn,  ook tussen de Nieuwsbrieven. Kijk bv. onder de maand oktober zeker naar de ARD 1 reportage, die haarfijn uitlegt dat het tot op vandaag eigenlijk een doodnormaal jaar is qua sterftecijfers…

We gaan het in de komende Nieuwsbrieven hebben over het thema ‘dood’. Een eerste artikel komt van Renild, Eutoniepedagoge.

Pro Homeopathia, de patiëntenvereniging, is dringend op zoek naar medewerkers.

Ten slotte 2 boekbesprekingen. Pierre Capel schreef in 2017 ‘Het emotionele DNA’ dat nu hyperactueel is. Razend interessant! Bijkomend materiaal over epigenetica in een apart artikel. En Caroline Bouckenaere raakt een onderwerp aan dat jonge ouders zal boeien: reflux bij baby’s.

Lieve mensen, leef gezond, zonder angst, en hou een warm contact met je familie, vrienden en kennissen.

Veel leesplezier,

Dr Bart Lambert
Voorzitter VSU

 

 

 
 

In samenwerking met Meta Zahren

Samenwerking België - Nederland

Academiejaar 20/21  met modules voor leken

VSU Congres MET Peter Tumminello Leuven

UITGESTELD

Huis- Tuin- en Keukenmiddelen

Middelen bij lichamelijke trauma’s (2)

Het is helemaal niet de intentie om jullie allemaal aan te zetten tot zelfmedicatie met deze bijdrage over middelen bij lichamelijke trauma’s. Neen, het gaat hier om eenvoudige hulpmiddeltjes, die iedereen kan toepassen, in noodsituaties, of in afwachting van een medisch consult. 

 Door Dr. Bart Lambert

Homeopathie en allopathie

Arnica vindt haar weg in de allopathie

Enkele homeopatische middelen worden vaker en vaker ook aanbevolen in de reguliere geneeskunde. Voor deze nieuwsbrief zochten wij naar recent verschenen publicaties die het gebruik van Arnica aanraden. In onze nieuwe rubriek “in de media” vind je enkele voorbeelden

 
 

Lezersbrief Inge V.

Waarom raadpleegt u een homeopaat?

14 augustus 2020 lanceerde de De Standaard onder zijn lezers de vraag “Waarom raadpleegt u een homeopaat?”

Lezeres Inge V.  schreef een open brief met copy naar onze redactie om hem hier te publiceren. 

 

Lezersbrief Fons Vanden Berghe

Eindelijk breed verzet tegen te strenge coronaregels

Het corona virus muteerde, waardoor het veel minder ziekmakend en dodelijk is geworden. Toch wordt de angstpsychose verder onderhouden en blijven de te strenge coronamaatregelen onnoemelijk veel leed en schade veroorzaken.

  
 
 

Nieuwe pagina reeks

In de media

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen we nu maandelijks een overzicht van artikels die onze interesse wekten.
Bijkomende links worden regelmatig aangevuld. Niet enkel bij een nieuwe Nieuwsbrief.

Samenstelling door Meta Zahren

 
 
 
 

Dossier Afscheid 

Het rouwende lichaam: een weg naar herstel met Eutonie als handreiking. 

Het lichaam kan de ingangspoort zijn tot fysiek en psychisch herstel. Hippocrates zei het al: “Niet de arts maar het lichaam zelf is de genezer van alle kwalen”.

Een ervaringsbericht van Eutoniepedagoge Renild Van den plas.  

Het rouwende lichaam: een weg naar herstel met Eutonie als handreiking.
Pro Homeopatica

Mededeling Erik Buelens

Pro Homeopathia

De vereniging zonder winstoogmerk ‘Pro Homeopathia’ werd opgericht door patiënten die baat vonden bij de homeopathische geneeswijze en zoekt nieuwe medewerkers.

 

Prof. Dr. Capel  

Het emotionale DNA

Over Genetica en Epigenetica. Het emotionele DNA combineeert de magische wereld van de gevoelens met de moleculaire biologie. Boekbespreking door Dr. Fons Vanden Berghe

Meta Zahren

Wat is Epigenetica ?

Links om je verder te verdiepen in dit boeiend thema. 

Caroline Bouckenaere

SOS Reflux

Caroline Bouckenaere snijdt een thema aan dat dikwijls onderbelicht blijft: reflux bij baby’s.  

Boekbespreking door  Dr. Bart Lambert.

 

Buren bij Kunstenaars

Schilderij van Geert Bourgeois

Dicht bij huis heet het onkruid,
ver van huis is het schoonheid,
die natuur van ons…

 

119 x 195 cm, Olie op doek

 
 
 
 
 
Ingestuurd door een van onze lezers

Zeer toepasselijke cartoon

 

 
Geplaatst in Alle rubrieken, Geen, Nieuwsbrieven en getagd met .