VSUHomeopathie.be ber 2020

Nieuwsbrief-Header-36

december 2021

Lieve lezer,

Het heeft een tijdje geduurd, maar hier zijn we weer.
Waarom zo’n lang interval?
Omdat er een ongelooflijke toevloed is van patiënten in onze praktijk.
Dat heeft twee kanten.
Mensen vertellen dat ze zich niet langer gehoord of begrepen voelen en zoeken een andere benadering.
Enerzijds dus jammer, want elke zorgverlener zou een luisterend oor moeten kunnen bieden, en openstaan voor de gehele mens.
Mooi anderzijds, want dit is nu net het terrein van de complementaire zorgverlener. Wij zijn getraind in een holistische benadering. De geneeskunst van de toekomst?! Ik durf te zeggen van wel!

We investeren intussen veel tijd in onze nieuwe studenten, die terug talrijker inschrijven. De samenwerking met Nederland loopt vlot, de kwaliteit van het onderwijs is hoogstaand. We hebben nu zelfs online studenten uit het buitenland, en de modules worden gretig gevolgd, niet enkel door artsen, maar ook door apothekers en vroedvrouwen.

De meesten onder ons voelen dat er een serieuze verandering op komst is. De transitie is nu zeer duidelijk geworden. Je moet al behoorlijk straf onder hypnose zijn als je dit niet waarneemt. Tip in dat geval: afkicken van de mainstream media!
Er komen gaten in het narratief. De door officiële kanalen geprojecteerde feiten worden met de dag ongerijmder. Mensen worden wakker, en dit proces accelereert. Dat laatste is ook letterlijk van levensbelang, want er worden zaken voorgesteld (opgedrongen) door bepaalde instanties, die ons aller gezondheid ernstig bedreigen. Hoe sneller mensen zich hiervan bewust worden, hoe meer levens dus zullen gered worden.

Het is plots geen taboe meer om over liefde te spreken. Tot voor kort zou dat naïef hebben geklonken. Mensen hunkeren echt naar de nieuwe wereld, gebaseerd op solidariteit, respect voor elkaar en voor de natuur. En gedreven door een enorme kracht, ja, liefde! Dit is de brandstof van elk menselijk wezen. We zien overal ongelooflijk mooie en hartverwarmende initiatieven ontstaan.We moeten echter onder ogen zien dat er ook een zeer destructieve energie aanwezig is op onze mooie planeet. Een invloed die draait op angst, manipulatie en geld. Meegaan in dat verhaal zal nefast zijn. We weten allemaal waartoe destructieve krachten uiteindelijk leiden.

Heb vertrouwen, zoals een bloesem; een bloesem die wegwaait weet ook niet waar hij terecht komt, maar hij heeft het vertrouwen dat hij goed terecht komt (citaat uit ‘Gesprekken met de hemel’ van Paul Van Hecke). Dat betekent vol vertrouwen in het NU leven. Nu is waar alles gebeurt, en als tijd inderdaad niet lineair is, maar circulair, dan creëren wij nu onze toekomst. Wij zijn soevereine wezens, en alles wat indruist tegen die individuele vrijheid, daar moeten we resoluut neen tegen zeggen. We ondersteunen immers niks wat niets te maken heeft met liefde en respect voor al wat leeft.

In deze Nieuwsbrief veel open brieven en lezersbrieven. Ze zijn van een heel hoge kwaliteit, en hebben emotionele waarde, sociale, en ook juridische.
Verder een prachtig overzichtsartikel over homeopathie van Gio Meijer en Frans Kusse.
Kijk ook in onze rubriek ‘In de media’ waar wij zoals altijd uit de vele honderden berichten, video’s, en mails die ons werden toegestuurd een aantal uitpikten.

We proberen nog voor het einde van 2021 een korte Nieuwsbrief te sturen met o.a. enkele boekbesprekingen.

We wensen jullie alvast een zalige Kerst.
Verbind je zeker met mensen op dezelfde golflengte. Je bent niet alleen!
Verspreid liefde en licht.

Warme, genegen groet, 
Dr Bart Lambert, voorzitter VSU

In samenwerking met Meta Zahren

 

 

 

Samenwerking België -Nederland

VSU-PACH Academiejaar 21/22

Met lesdagen voor leken

 

Door Frans Kusse en Gio Meijer.

Homeopathie, en haar plaats in de gezondheidszorg?

Homeopathische geneeskunde is in de handen van goed opgeleide en ervaren artsen een effectieve, veilige en vaak kostenbesparende methode, zeker als deze wordt uitgevoerd door de eigen huisarts. Dit blijkt uit tal van wetenschappelijke onderzoeken bij planten, dieren en mensen.

Dr. vet. Ralph Bruinaars

AUDE SAPERE – Durf te denken

Na een lesdag in november 2018 schreef Dierenarts Ralph Bruinaars  dit artikel over zelfkennis, de kennis van het ZELF als de bron van alle verdere kennis. 

Open brief

Vaccinatieverplichting Zorgsector

Brief die zorgverleners aan hun werkgevers kunnen bezorgen indien zij ‘bedreigd’ worden met ontslag per 1.1.2022 om reden van verplichte vaccinatie.

Vaccinatieverplichting zorgsector is uitgebreid in de media gekomen, maar er moet worden vastgesteld dat deze wet er op vandaag NIET is.

De informatie rond het voorontwerp van wet blijkt heel moeilijk terug te vinden, vandaar dat deze brief hoofdzakelijk informeert over de stand van de wetgeving en het tijdsschema voor de inwerkingtreding van de wet.

Open brief

Ingebrekestelling mondmaskerplicht

Op school geldt vandaag de dag een verplichting voor kinderen vanaf 6 jaar om een mondmasker te dragen. Hiervoor ziet deze ouder zich genoodzaakt de school van zijn zoon officieel in gebreke te stellen.

Open brief aan Frank Vandenbroucke

Geachte Heer Minister, beste Frank,

Een persoonlijke brief die Frank Moulaert op 9 november aan Frank Vandenbroucke schreef.

Frank Vandenbroucke, Frank Moulaert en anderen uit de sociale, politieke en professionele wereld werkten in de jaren 1980 samen in het kader van de Werkgroep POLEKAR (Politieke Economie en Arbeid).

Columns van Rik Torfs

Doemdenken.
“Gelukkig zullen we worden, desnoods met geweld!”

Deze column tekst van Rik Torfs duikt overal in de social media op en werd ons door een aantal lezers toegestuurd. 
Het fragment is niet gedateerd, maar we vermoeden dat hij het schreef rond 2018, toen er nog geen sprake was van een Corona crisis. Hij pleit vooral om meer discussie en het discours te begrijpen van de ‘niet gehoorden’.

Lezersbrieven

Karolien Desmet is podotherapeut, herborist en kruidenverwerker.

Karolien Desmet

Kan iemand het mij nu eindelijk eens gaan uitleggen?

Door alles wat er rondom mij in alle hevigheid gebeurt zou ik zowaar bijna moeten gaan geloven dat ik de voorbije jaren in een droom heb geleefd, en dat alle mensen die mij de hand hebben gereikt ware idioten zijn. Waaronder artsen, wetenschappers, zorgkundigen, …. Is het gegeven zelfherstellend vermogen van ons lichaam inhoudloos geworden?

Christelijke waardes vandaag 

“Brandstichters” van liefde in tijden van Corona

De liefde tot God én de liefde tot onze medemens dragen wij al ons leven lang naar buiten.

De al te strenge Corona maatregelen dreigen ons nu echter die kracht te ontnemen om dit nog te mogen of te kunnen toepassen.

Apotheker Daniël Follebout

” Go with the flow

We hopen natuurlijk dat de wetenschappers een middel zullen ontwikkelen tegen Covid-19. Maar als apotheker besef ik dat elk gepatenteerd middel evenveel nadeel veroorzaakt als dat het voordelen bezorgt.  Covid-19 bestrijden zoals de geldende gedachte nu is, zal  een zware tol eisen.

Dat willen we liever niet, maar, is er wel een uitweg? Mijn antwoord daarop is:  Laat het virus langzaamaan zichzelf uitrazen.

 

Video afspelen

Een vleugje humor

Why you need a second life jacket! 

Maandelijkse reeks

In de media

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen wij in deze rubriek ook informatie naar voren die niet (makkelijk) haar weg vindt naar de reguliere media. We willen onze lezers goed informeren om hen zelf in staat te stellen zich een mening te vormen. Een deel van deze informatie haalde de mainstream media niet.

De artikelen in deze rubriek dienen louter als informatie en kunnen afwijken van de mening die de VSU Homeopathie als vereniging er op nahoudt.

Bijkomende links worden regelmatig aangevuld. Niet enkel bij een nieuwe Nieuwsbrief.

Geplaatst in Alle rubrieken, Geen, Nieuwsbrieven en getagd met , , , , , .