"Go with the flow"

Diep in de nesten

Graag wil ik overschouwingen met jullie delen. We zitten met zijn allen diep in de nesten, en dit is eigenlijk al het geval sinds half maart 2020.

Sindsdien volgt de ene Coronagolf de andere op waarbij enkel de zomermaanden een beetje soelaas bieden.

 

We komen er wel uit

Intussen tellen we meer dan 26.600 doden in België en men vreest voor nog veel meer! Wat is dat toch met de natuur en haar creaties? Moet de mensheid kapot door infecties, klimaatopwarming, nestbevuiling….?

De mens is net zoals al elke levende materie een natuurproduct. Eentje dat zich hoe langer hoe grondiger een plaats ingepalmd heeft op deze aardkluit.

Wij worden geconfronteerd met allerlei natuurfenomenen, waarmee we moeten samenleven. Het leeuwendeel van die natuurfenomenen, of natuurproducten hebben we in de loop van ons bestaan in ons voordeel leren gebruiken. Denken we maar aan onze voeding uit planten- en dierenwereld. Anderzijds hebben we zeer veel delfstoffen omgezet in ons voordeel. Dat het gebruik van fossiele brandstoffen extreem overdreven wordt gebruikt, ligt nu aan de basis van de klimaatopwarming.

We moeten dus nog vaak leergeld betalen voor het gebruik van de natuurlijke bronnen, maar we komen er wel uit.

Een hoge prijs van psychische problemen

Met de ziekmakende virussen ligt het veel ingewikkelder. Als organisatie is de mensheid vooral toegespitst op bevechten van wat ons schade toebrengt. Eerst was er het vermijdingsgedrag met regels zoals “afstand houden, “mondmasker dragen” en zelfs “lockdown” die dienden om de snelle verspreiding van het virus tegen te gaan, en vooral om de ziekenhuizen niet te gaan overbelasten.

Maar nu Corona zich over de wereld heeft verspreid, het niet meer weg te krijgen is, begint nagenoeg iedereen beseffen dat we allemaal die infectie ooit allemaal zullen doormaken. Je kan het proberen te bestrijden, maar hoe vaak is de strijd tegen natuurfenomenen al gelukt? Hoe vaak zagen we niet dat een schijnbaar gelukte strijd toch slechts een pyrrusoverwinning was? Hoe vaak zie je niet dat er voor elke gewonnen strijd tegen natuurfenomenen, een veel te hoge tol moet betaald worden?

Door al die coronamaatregelen betalen we nu al een hoge prijs van psychische problemen zoals vereenzaming, angsten, slapeloosheid, agressie, …

Hoe vaak is de strijd tegen natuurfenomenen al gelukt?

Laat het virus langzaamaan zichzelf uitrazen.

Vaccinatie lijkt een goede tussenvorm van bestrijding: je brengt een deel van het virusmateriaal in de mens, hij maakt met zijn immuniteit een barrière en de ziekte zal overwonnen zijn.

Maar het Covid-19 virus kan sneller muteren, dan de vaccins kunnen gemaakt worden en dus zitten we nu ondanks schitterende vaccinatie-percentages, met een ongekend hoog aantal geïnfecteerden. Het lijkt wel hopeloos! De methode waarbij we de illusie hebben dat we met de “flow” mee gaan blijkt grotendeels te mislukken.

We hopen natuurlijk, met zijn allen, dat de wetenschappers in de farma-industrie een middel zullen ontwikkelen tegen Covid-19.

Maar na 32 jaar actieve dienst als apotheker besef ik beter dan wie ook dat elk gepatenteerd middel een reeks bijwerkingen vertoont, dat het evenveel nadeel veroorzaakt als dat het voordelen bezorgt.

Een Coronamiddel zal inderhaast op de markt komen – net zoals dit bij de vaccins het geval was – zonder onderzoek naar de gevolgen op lange termijn.

Covid-19 bestrijden zoals de algemeen geldende gedachte nu is, zal zeker een zware tol eisen. Dat willen we liever niet, maar, is er wel een uitweg? Mijn antwoord daarop is: “Go with the flow!” Ga mee met de stroom. Laat het virus langzaamaan zichzelf uitrazen.

Hoe doen we dat?

 

Het vermijdingsgedrag blijft natuurlijk onontbeerlijk. Al was het maar om de IC in de ziekenhuizen niet te zwaar te belasten. Maar door onze contacten zullen we ooit wel Corona krijgen, en dan????

Mijn voorstel is dat je dan het middel neemt dat in staat is om dezelfde symptomen te veroorzaken als die symptomen die je vertoont door je infectie.

Ik geef een voorbeeld van mezelf:

Ik kreeg koorts, hoofdpijn, voelde de koude rillingen over mijn rug lopen, en alle spieren werden slapper en trilden, opvallend daarbij: ik kreeg mijn ogen bijna niet meer open.

Dat zijn allemaal symptomen die door een dokter homeopaat zeer snel herkend worden als de symptomen die passen bij het middeltje Gelsemium. Dus nam ik daarvan drie suikerbolletjes  en alle verschijnselen van mijn ziektetoestand verbeterden. Na 5 à 6 uur kwamen de symptomen weer op en nam ik nogmaals 3 bolletjes onder de tong. In totaal heb ik dat ongeveer zes keer herhaald, en na 48 uur kon ik, terug gezond,maar nog enigszins zwakjes uit mijn bed komen en mijn normale leven hervatten.

Ik kreeg een telefoontje van iemand die totaal andere symptomen bij Corona had:pijnlijke spieren, hevige koorts, droge hoest, hoofdpijn en hij wilde liefst helemaal niet verstoord worden. Ik heb Bryonia aangeraden, en drie dagen later was de man aan het voetballen met zijn zonen op het grasveld aan zijn huis.

De maatschappij moet niet op slot, mensen moeten niet vereenzamen, maar wat we nodig hebben is een beetje minder winstbejag en een beetje meer de aanvaarding dat er naast de klassieke aanpak van ziektes ook zoiets bestaat als homeopathie.

 

200 jaar homeopathie

Homeopathie bestaat trouwens al 200 jaar en bewijst al even lang dat ze alle epidemieën die sindsdien over de mensheid geraasd zijn aan kon, en dit zonder doden.

Het boek: “The homeopathic treatment of Influenza, Pneumonia and Covid-19” Van Dr. Farokh Master en Dr. Prachi Makwana toont aan dat deze aanpak meer kansen biedt dan de klassieke bestrijding. ISBN : 978 90 7445 64 8 ( Een typisch boek voor opgeleide homeopathen). Zij behandelden in hun ziekenhuis 800 patiënten met zeer goede resultaten.

Go with the flow wens ik iedereen toe, warme groeten,

Daniël Follebout
Vroeger Apotheker
Gepensioneerd en belangeloos geboeid door de mogelijkheden van alternatieve aanpak van ziekten.

Geplaatst in Achtergrond, Actualiteit, Alle rubrieken, Lezersbrief, Lezersbrief - Open Brief - Opinie, Patiëntervaringen, Uit de Praktijk en getagd met , , , , , .