VSUHomeopathie.be ber 2020

Nieuwsbrief-Header-26-

4 mei 2020

Beste lezer,

Wat een mooie tijd! We herleven.
Toen de cijfers van het aantal COVID-19 patiënten alsmaar bleven dalen nam de regering gelukkig haar verantwoordelijkheid en liet de maatschappij voorzichtjes weer op gang komen.
We zijn terug vrij om onze vrienden te zien, en onze familie, en dat was nodig, want sommige van onze ouderen waren totaal vereenzaamd.
De angst smelt weg als sneeuw voor de zon, iedereen weet nu dat dit Coronavirus wel een taai “beestje” is, maar dan toch ook weer niet echt gevaarlijker voor de bevolking dan een stevige griep.
De economie mag nu weer herpakken, maar ik hoor veel mensen spreken dat ze toch een aantal zaken anders zullen aanpakken.
‘Consuminderen’ moet zowat het woord van het moment zijn, en dat betekent niet altijd minder.
Meer kwaliteit, meer locaal en regionaal, meer milieubewust, meer duurzaam is tegelijk ook minder belastend voor de prachtplaneet die onze aarde toch is..
Wat heeft mij als homeopaat zeer gelukkig gemaakt: de ontvankelijkheid van de allopathische wereld. Ons aanbod om de uiterst positieve ervaringen met het complementair behandelen van COVID-patiënten te delen werd enthousiast onthaald. Jonge en minder jonge collegae kregen overal te lande uitleg hoe ze een 15-tal homeopathische middelen konden inzetten in deze pandemie en zo het ziekteverloop gunstig beïnvloeden…   

Oeps…
Helaas.
Dit is een brief uit een parallelle wereld waar onze allopathische confraters ons aanbod lokaal en landelijk (op MediQuality, een forum voor alle medici) wél aanvaarden in plaats van weg te honen. Waar de politici naar alle experts luisteren. Waar de burger naar de feiten en cijfers kijkt en dan zijn eigen, geïnformeerde mening kan vormen.

Die cijfers zijn er wel degelijk, maar de meeste media laten slechts de onheilsprofeten aan het woord, zodat de bevolking onnodig angstig blijft. Diegenen die zeer nuchter de statistieken voorleggen worden zelfs gecensureerd.

Bv. de video waarin 2 intensivisten uit Californië uitleggen dat de lockdown geen zin (meer) heeft, verdween al meerdere malen van YouTube. Wij brengen hem als tegenwicht voor alles wat we in de mainstream pers voorgeschoteld krijgen.

Professor psychologie Mattias Desmet roept in een razend interessant opiniërend artikel de politici op om principieel te zijn.

Zwitserse artsen zetten alle feiten nog eens op een rijtje.

Goed nieuws ook: in India worden 4,5 miljoen mensen preventief behandeld met homeopathie in deze pandemie. Arsenicum album is het middel dat wordt verdeeld. In het beeld van deze remedie zit zeker ook de angst die van hogerhand wereldwijd wordt ingeboezemd.

Claudia Kaiser pleit voor het vrijwaren van onze vrijheid van keuze. Ze anticipeert op een mogelijke toekomstige verplichting van een vaccin tegen het SARS-CoV-2 virus. Haar betoog is helder en bijzonder goed beargumenteerd.

Zo belanden we bij een cruciaal punt: onze democratische vrijheden. We zullen deze in de volgende maanden uiterst alert moeten verdedigen. Vele zaken worden nu over ons hoofd beslist, onze vrijheid wordt ernstig beknot. Er zal scherp moeten toegekeken worden hoe in de toekomst dergelijke crises worden aangepakt, en welke “wijzen” geraadpleegd worden.
In Duitsland heeft een befaamde viroloog een brief aan kanselier Merkel geschreven met deze en andere pertinente vragen.

Tot slot publiceren we ook een lezersbrief van Dr Ralph Bruinaars, die een belangrijke boodschap voor iedereen en in het bijzonder voor de homeopaat zelf brengt. 

Deze Nieuwsbrief is alweer een hele kluif. We willen aanzetten tot kritisch denken. En we nodigen uit om ons themata aan te reiken die in een volgende Nieuwsbrief kunnen verwerkt worden. We updaten ook onze artikels, zoals onder het stuk over professor Montagnier vorige maal, waar er lezersbrieven op zijn gekomen.

Wees onbevreesd gezond!

Warme groet, 
Dr Bart Lambert, voorzitter VSU

In samenwerking met Meta Zahren

Actualiteit

 
 

Dr. Dan Erickson en Dr. Artin Massihi

Twee maanden ervaring met Covid-19

De video met hun bevindingen werd enkele malen door YouTube (Google) verwijderd, maar telkens teruggeplaatst. Fons Vanden Berghe vat voor ons kort samen wat hun bevindingen zijn.

Prof. M. Desmet, UG

Principiële eerder dan rationele gronden

In een bijzonder goed onderbouwd en genuanceerd artikel belicht professor Mattias Desmet, UG, waarom politici moeten beslissen volgens principes, en niet volgens ratio.  

Swiss Policy Research (SPR).

Feiten over Covid-19

Alle feiten op een rijtje, zo kan je een realistische risico-inschatting doen.

Met regelmatige updates.  

India verdeelt homeopathische geneesmiddelen.

Immuniteit versterken

4.5 miljoen mensen preventief behandeld met homeopathie in deze pandemie. 

Camino de la Fertilidad

Vrijheid van keuze

Claudia Kaiser pleit voor het vrijwaren van onze vrijheid van keuze bij een mogelijke toekomstige verplichting van vaccinatie.
Haar betoog is helder en bij-
zonder goed beargumenteerd.

 
Vaccinatie en grondrechten zoals zelfbeschikking, vrije meningsuiting en fysieke integriteit

Prof. Dr. med. Sucharit Bhakdi

Open brief aan Angela Merkel

5 vragen die belang hebben in elke democratische samenleving met democratische vrijheden.

Lezersbrief

Corona crisis | Sta op!

Controle? Is dit niet het sleutelwoord in deze corona- crisis? Bij controleverlies voegt onze samenleving nieuwe controlemaatregelen bij. Werkt dit? 

Geplaatst in Alle rubrieken, Geen, Nieuwsbrieven en getagd met , , , , , .