VSUHomeopathie.be ber 2020

Nieuwsbrief Homeopathisch bekeken 28

20 juni 2020

Beste lezer,

We blijven jullie ‘liefdevol bestoken’ met heel wat homeopathische informatie, zonder de actualiteit uit het oog te verliezen.

Binnen het luik homeopathie eerst een mooi verhaal over een van de grote namen uit de geschiedenis van ons mooie vak: Hering. Gevolgd door een extract uit het boek ‘Homeopathie voor baby en kind’, passend in onze reeks zelfmedicatie.

En dan de actualiteit natuurlijk. Zeer boeiende tijden. Covid-19 patiënten zijn er nog nauwelijks, maar de hysterie blijft duren. Toch wordt de tegenstroom krachtiger. Karolien Desmet, podotherapeute, beschrijft hoe zij tot het besef kwam dat ze niet langer kon functioneren met mondmasker. Ze werd in eerlijkheid met zichzelf burgerlijk ongehoorzaam, dit om juist beter de maatschappij en zijn burgers te kunnen dienen. Ik schrijf een vervolg op mijn artikel in HB27, dat toen via transitieweb.nl massaal werd gedeeld. Maar ook uit klassieke hoek komen (zeer) kritische stemmen. Collega Els Pieters stelt de onmenselijkheid van het beleid in vraag, en vindt het gebrek aan evidence based beleid schrijnend. Dr Eric Mertens schrijft op MediQuality dat er waarschijnlijk al voor de uitbraak van de pandemie rond de helft van de mensen resistent waren. Muzikant en schrijver Ernst Jansz tenslotte houdt een vlammend pleidooi tegen het ‘Nieuwe Normaal’, ofte de 1,5 metermaatschappij, en geeft de duistere commerciële banden tussen virologen en de vaccinatie-industrie aan.

Ik herinner iedereen eraan dat wij een school zijn die een kwalitatieve cursus homeopathie aanbiedt aan de medische beroepen, met enkele modules die ook voor leken toegankelijk zijn. Informeer je bij de redactie.

Veel – bewust – leesplezier! Laat jullie niet bedotten door de krachten die jullie bang (en dom) willen houden.

Dr Bart Lambert
voorzitter VSU

 
 

In samenwerking met Meta Zahren

Constantin Hering 

Een patiënt die wachtte op de juiste diagnose

Hoe Hering iemand die ongeneeslijk dacht te zijn tot de hoemopathie bracht en er nog een sloot lekkere Rijnwijn aan overhield ook…

 
 
 
 

Boekbespreking 

Homeopathie voor baby en kind

Baudouin Caironi 

Homeopathie

Dr. Baudouin Caironi, in 1978 als doctor in de genees-, heel- en verloskunde afgestudeerd en later vervolmaakt in de homeopathie is eveneens auteur van het boek Homeopathie voor Baby en Kind.

Wij mogen een stukje over bijen-, wespen- en muggensteken uit het boek op onze site brengen.  

 

© Svetozar Cenisev | Wespen-, bijen-, en muggensteken

Artikel  

Wespen-, bijen-, en muggensteken

Wat doen als uw kindje buiten speelt, in zijn onschuld onbe­vreesd omgaat met een arrogant ronddwarrelende wesp en gestoken wordt?  

 

juni 2020

Ben ik de enige?

Karolien Desmet, podotherapeute, beschrijft hoe zij tot het besef kwam dat ze niet langer kon functioneren met mondmasker. 

Ze werd in eerlijkheid met zichzelf burgerlijk ongehoorzaam, dit om juist beter de maatschappij en zijn burgers te kunnen dienen. 

 

Dr. Bart Lambert

Vooruitschrijdend inzicht bis

Een vervolg op de inzichten die in de vorige Nieuwsbrief werden gedeeld.

 
 
 
 
Ernst Jansz fbbanner

15 juni 2020
Muzikant en schrijver Ernst Jansz op Facebook

Dit is best wel een heel lang verhaal. Maar er moet mij iets van het hart.

Waar ik verdrietig van word.

 
 

6 juni 2020

MediQuality

Zeer waarschijnlijk was al 40-60% van de bevolking immuun nog voor de epidemie.

"Heeft de geneeskunde nog een toekomst?" vraagt Dr. Els Pieters in een open brief aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block.

1 juni 2020
Opiniestuk 
van Dr. Els Pieters in de Artsenkrant 

Heeft de geneeskunde nog een toekomst?

Open brief aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block.   

 
 

Onverwachte woordspeling op graffiti in een Waalse voetgangertunnel.

Geplaatst in Alle rubrieken, Geen, Nieuwsbrieven en getagd met , , , , , .