Extra Nieuwsbrief Homeopathisch Bekeken

September 2019

FANTASTISCH GOED NIEUWS!

Onderstaande nieuwsbrief, van het Homeopathy Research Institute (HRI), vertelt ons dat de Australische overheid na zeven jaar (!) toegeeft dat er een eerste rapport bestaat ( van 2012) over de wetenschappelijke onderbouwing van homeopathie dat positief is (“encouraging evidence for the effectiveness of homeopathy” in five medical conditions).

Het betreffende Australische overheidsinstituut (NHMRC) heeft dit rapport zeven jaar verzwegen, de onderzoekers die het schreven ontslagen en nieuwe onderzoekers gevraagd een tweede rapport te schrijven. Deze hebben na lang zoeken een methode gevonden – door alle onderzoeken met minder dan 150 deelnemers uit te sluiten – om tot een minder positieve conclusie te komen. Dit tweede rapport werd wereldwijd overgenomen als ‘bewijs dat homeopathie niet werkt’. 

De links in de tekst verwijzen naar de verklaring van NHMRC CEO Professor Anne Kelso, en naar de draft van de tekst van 2012. Een derde link gaat naar het oorspronkelijke HRI-bericht, met o.a. een video waarin Rachel Roberts, HRI Chief Executive, meer uitleg geeft.

We wilden jullie dit positieve nieuws niet onthouden! Meer duiding in de volgende reguliere Nieuwsbrief.

Warme groet,
Bart Lambert
Voorzitter VSU

In samenwerking met Meta Zahren

Links

The Australian report met duiding (key facts)
Nieuwsbrief op HRI site
CEO statement
Annotated 2012 report
Persbericht België

Video met Rachel Roberts

(8 min. 31 sec.)

Rachel Roberts, HRI Chief Executive, presenteert belangrijke feiten uit de diepgaande wetenschappelijke analyse van HRI van NHMRC’s Homeopathy Review, waaruit blijkt dat het publiek werd misleid door ernstige verkeerde rapportage van het bewijsmateriaal. (8’31”)

Inschrijven is eenvoudig:

je tikt voornaam, achternaam en email adres in de voorbestemde vakjes en drukt op “Abonneren!”

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Nieuwsbrieven en getagd met .