Nieuwsbrief Homeopathisch Bekeken N°19

Homeopathisch Bekeken 19 (foto Kelsey Avera)

Beste lezer, lezeres,

 

 

In deze vakantie-editie plukken we enkele items uit de nationale en internationale pers, en gaan er wat dieper op in.

Zo spreken we over borstvoeding, die een ingrijpend effect kan hebben op het ganse verdere leven van de baby.

De gevolgen van antibioticagebruik bij vrouwen van middelbare leeftijd werden onderzocht. Wij zetten die even op een rijtje.

De collusie tussen de (virtuele) media en ‘Big Pharma’ wordt steeds intenser en onrustwekkender. Het gaat hier om immense budgetten die kunnen ingezet worden om de nietsvermoedende burger om de tuin te leiden, en de verschillende kanalen te ‘beïnvloeden’. Wij leggen kort uit wat er in een artikel van ‘Fed Up Democrat’ beschreven wordt, en linken ernaar.

Leuk nieuws uit het Verenigd Koninkrijk: Prince Charles, een voorvechter van de gezondheid van onze planeet in het algemeen, en van homeopathie in het bijzonder, aanvaardt het beschermheerschap van de Britse Homeopathie Faculteit.

Kan extract uit een pijnboom onze kinderen van de Rilatine af helpen in de toekomst? We hopen het met jullie.

Onze polychrest (groot middel) deze maand is Antimonium crudum, de nostalgische romanticus die zijn vermogen tot presteren verloren is en de leegte opvult met zich letterlijk vol te proppen.

Veel leesplezier!
Dr. Bart Lambert
Voorzitter VSU

 
 

Samenstelling en realisatie van deze nieuwsbrief: Meta Zahren

Week van de borstvoeding

Uit het grote informatieaanbod over het thema borstvoeding stelden we een artikel samen met inhouden die uitnodigen tot verder lezen. Met links naar studies, recente publicaties en nuttige tips voor moeders en hun omgeving.

Verhoogd risico op hart- en vaatziekten bij vrouwen door antibioticagebruik

De universiteit van Tulane, New Orleans volgde 36.429 vrouwen en stelde een verband vast tussen het gebruik van antibiotica en het ontstaan van hart- en vaatziekten.

Boomschors tegen ADHD?

In de onderzoeksgroep NatuRA (Departement Farmaceutische Wetenschappen van de UAntwerpen) gaan Prof. N. Hermans en Dr. A. Verlaet na of Pycnogenol uit boomschors kan helpen tegen ADHD zoals een  Slovaakse studie aantoonde.

Big Pharma

We linken naar een artikel waar je kan lezen dat Google, Amazon en Facebook zich inkopen in farmaceutische reuzen of er zelf oprichten.

Prince Charles

Eind juni werd bekendgemaakt dat Prins Charles de nieuwe beschermheer is van de Britse Homeopathie Faculteit.

Polychresten

Homeopathisch kennen wij een zestal antimoniummedicijnen waarbij Anti­monium crudum een belangrijke plaats bekleedt. Het is het beeld van de de nostalgische romanticus die zijn vermogen tot presteren verloren is en de leegte opvult met zich letterlijk vol te proppen.

Inschrijven is eenvoudig:

je tikt voornaam, achternaam en email adres in de voorbestemde vakjes en drukt op “Abonneren!”

Geplaatst in Alle rubrieken, Nieuwsbrieven en getagd met , , , .