Gelukkig Nieuwjaar!

Werden in de laatste jaren steeds meer kerstwensen via email verstuurd, zo ontvingen we in de voorbije feestdagen onverwacht veel handgeschreven kerstkaarten. Ook waren er mailtjes met dank voor ons werk rond de nieuwsbrief en veel steunbetuigingen.

De teksten op de wenskaarten gaan over verbondenheid, emotie, veel diepgang en staan ook bol van wensen voor een betere toekomst. Alsof in deze tijden de dingen die er echt toe doen beter worden aangevoeld.

En juist toen dit besef bij mij ontwaakte belandde de warme nieuwjaarsbrief van een vriendin in de brievenbus. Zij schrijft in die brief dat zij in januari 2021 de goede wensen die zij had ontvangen op een blad papier noteerde en hoe zij elke avond van het jaar 2021 met dit blad papier in de handen op haar dag terugblikte. Daarbij merkte ze op hoeveel mooie wensen zijn uitgekomen. De oprechte dankbaarheid hierover hielp haar door de moeilijke emoties van de voorbije maanden.

Ik vind dit een prachtig verhaal om mee te nemen naar 2022.

Alle mooie wensen zal ik regelmatig herlezen, dat is mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar. Zelfs als niet alle wensen uitkomen, zullen de positieve vibes die uitgaan van de lieve woorden op de kaarten ons het hele jaar lang begeleiden.

En dit is ook mijn nieuwjaarswens voor jou. Ik hoop diep in mijn hart dat je je geïnspireerd voelt om naar deze bronnen van veerkracht en vreugde te kijken.

  • Focus op die mooie wensen – elke dag van het nieuwe jaar – zodat ze werkelijkheid kunnen worden.
  • Wissel genegenheid en liefde uit met alle mensen  waar je mee verbonden bent.
  • Open je ogen voor het verborgen geluk in de wereld rond jou.

Geniet van alle mooie wensen die uitkomen.

 

januari 2022
door Meta Zahren
Geplaatst in Achtergrond, Actualiteit, Alle rubrieken, Lezersbrief en getagd met .