Boekbespreking | De gevaarlijkste Dr. op aarde

Zoals u weet stelt Robert F. Kennedy junior (zoon van de vermoorde Robert Kennedy en neef van de vermoorde John Kennedy) zich in de democratische partij van Amerika kandidaat voor het presidentschap in 2024 (www.kennedy24.com: zie zijn prioritaire programmapunten in ‘Reclaim Democracy’)
 
Robert F. Kennedy is 69 jaar, advocaat en reeds 40 jaar zeer actief in de politiek om de belangen van milieu en volksgezondheid te behartigen. Hij voerde met succes zeer veel rechtszaken tegen belangenvermenging bij toezichthouders. Sinds 20 jaar is hij zich vooral gaan bezig houden met de financiële verstrengeling tussen Big Pharma en de gezondheidsinstellingen van de overheid.
 
Mocht u er nog niet van op de hoogte zijn: in 2021 schreef Robert Kennedy een belangwekkend boek dat nu ook beschikbaar is in het Nederlands onder de titel: “De gevaarlijkste Dr. op aarde”. Daarin beschrijft hij op een erg gedetailleerde en gedocumenteerde manier de geschiedenis van de volksgezondheid van de laatste 60 jaren in Amerika en in de wereld. Hij toont overduidelijk aan hoe vooral sinds het jaar 2000 zowel de wetenschap als de volksgezondheid verstrikt is geraakt in de greep van Big Tech, Big Farma en Big Government.
 
Elk thema uit die inleiding komt nadien terug als een grondig uitgewerkt en goed gedocumenteerd hoofdstuk.
 
Het boek bevat 650 blz. zéér verhelderende literatuur [*], het is overal te koop voor nog geen 25 euro!
In hoofdstuk 9 “The White Man’s Burden” (pag. 410) beschrijft hij onder andere hoe 200 jaar geleden Pasteur en Koch de ‘kiemtheorie’ ontwikkelden, die de oorzaak van alle ziekten legt bij kwaadaardige micro-organismen die met kunstgrepen moeten worden vernietigd. Daar tegenover ontwikkelde Béchamp de ‘miasmatheorie’ die de oorzaak van ziekten hoofdzakelijk legt bij een verzwakking van het organisme met een defect zelfherstellend vermogen; daarom dat deze methode meer belang hecht aan het verbeteren van basiszorg, voeding, hygiëne, drinkwater, sociale situatie, armoede, transport, economische ontwikkeling, enz.
 
Handelen volgens de ‘kiemtheorie’ kan héél véél geld genereren, vooral via patenten en publiek-private samenwerking. Het verbeteren van de onderdelen van de ‘miasmatheorie’ is veel moeilijker, die zijn namelijk niet patenteerbaar en moeilijk winstgevend te maken. Dat is dan ook de voornaamste reden waarom complementaire en integratieve gezondheidzorg tegenwoordig volledig zijn ondergesneeuwd geraakt.
 
Kennedy beschrijft hoe de overdreven eenzijdige aandacht voor het ‘bestrijden van kiemen’ ons heeft doen belanden in een exponentieel groeiende “pandemie van chronische ziekten”, niet alleen bij ouderen, maar nu ook meer en meer bij jong-volwassenen en kinderen. 
 
Ik kan jullie dit boek heel erg aanbevelen. Het boek maakt meteen duidelijk hoe we via het covidvirus uiteindelijk zijn kunnen belanden in een fase van zéér éénzijdige, bijna dictatoriale gezondheidsmaatregelen, die tegelijk gepaard gingen met een bijna hysterische afkeer voor eenvoudige niet-patenteerbare strategieën.

 

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Boekbespreking, Vakliteratuur en getagd met , , .