Biografie | Dr. Fons Vanden Berghe

Dr. Fons Vanden Berghe

Dr. Fons Vanden Berghe

Fons Vanden Berghe werd in 1948 te Roeselare geboren als zoon van een oogarts. Na zijn lagere school in Roeselare en zijn middelbare in Tielt, ging hij geneeskunde studeren aan de KUL  te Leuven. In 1976 studeerde hij daar met onderscheiding af als huisarts.

Na een half jaar fabrieksarbeid ging hij werken in de groepspraktijk (G.V.H.V.) van Dr. Harrie Dewitte en Dr. Cecile Vandamme in Kolderbos te Genk. Toen ook Dr. Marc Martens, Dr. Huub Dierick en Dr. Michel Vanduffel de bloeiende groepspraktijk waren komen vervoegen, kwam hij via eigen patiënten in contact met homeopathie.

Een half jaar wekelijkse stage in het homeopathisch centrum te Hechtel deed hem in 1985 besluiten om een 3 jarige full-time opleiding homeopathie te beginnen bij Dr. Alfons Geukens zaliger. Daar kon hij mede onder supervisie van Dr. Henk Van Hootegem en Dr. Guido Mortelmans op een excellente manier de klassieke homeopathie leren beoefenen.

In 1988 stichtte hij het homeopathisch centrum Vanden Berghe te Genk, eerst op De Schom 67, en later in de Schurfstraat 46. Op zijn beurt gaf Dr. Fons Vanden Berghe daar een full-time homeopathische opleiding aan Dr. Raf Valkeners, Dr. Frank Piccart, Dr. Patrick Rogiers, Dr. Stefanie Ehrhardt zaliger, Dr. Ewald Meyer, Dr. Kathy Denis–Slenter, Mevr. Rita Geusens, Mevr. Magda Geusens, aan zijn beide zonen Dr. Tom Vanden Berghe en verpleegkundige Koen Vanden Berghe en part-time ook aan tandartse Gertie Daerden.

Dr. Fons Vanden Berghe schreef en publiceerde 20 boekdelen die alle seminaries bevatten van de Griekse klassieke homeopaat Dr. Vassilis Ghegas. Hij gaf les in scholen voor klassieke homeopathie in Nederland (SHO) en in Vlaanderen (VSU). Hij vertaalde “The Science of Homeopathy”, het beste basiswerk over homeopathie van de Griekse meester-homeopaat George Vithoulkas. Hij vertaalt nu het boek van Christiane Maute over homeopathie voor planten: “Homoöpathie für Pflanzen”

Sinds 1 januari 2017 is Dr. Vanden Berghe met pensioen. Zijn uitgebreide homeopathische ervaring gebruikt hij om zijn beide als homeopaat werkende zonen te helpen en om lessen homeopathie te geven.

Save

Save

Geplaatst in Alle rubrieken, Biografie.