Nieuwsbrief Homeopathisch Bekeken N°22

Nieuwsbrief 22

Beste lezer,

Ik wil langs deze weg eerst ons volgende internationaal congres aankondigen, dit maal met een wereldbefaamd spreker, Peter Tumminello, die echt wel van het andere eind van de wereld komt. We beginnen een reeks artikelen waarin we middeltjes bespreken die jullie ook thuis kunnen aanwenden. Deel 1: middelen bij trauma’s, “accidenten” dus. Onze polychrest deze keer sluit er naadloos bij aan: Arnica. Een van de nuttigste remedies in ons arsenaal. Met een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk van Dr Léon Scheepers. We besluiten met een boekbespreking. Bach bloesems in de dierenartspraktijk. Veel leesplezier! Dr. Bart Lambert Voorzitter VSU
Samenstelling en realisatie van deze nieuwsbrief: Meta Zahren

Extra Nieuwsbrief maart 2020

Corona | Covid -19

 
 
 
 

VSU Congres 2020

Peter Tumminello: Gems and Healing

Huis-, tuin en keukenmiddeltjes

Middelen bij lichamelijke trauma’s

Het is helemaal niet de intentie om jullie allemaal aan te zetten tot zelfmedicatie met deze bijdrage over middelen bij lichamelijke trauma’s. Neen, het gaat hier om eenvoudige hulpmiddeltjes, die iedereen kan toepassen, in noodsituaties, of in afwachting van een medisch consult.

Polychresten

Arnica Montana

Zelfs tegenstanders van de homeopathie kennen Arnica en gebruiken het middel, bijvoor­beeld als zalf bij enkelverstuikingen. Het geniet grote faam in het ge­bruik bij alle mogelijke verwondingen, vooral stompe verwondingen met een bloeduitstorting als gevolg.

Uit de praktijk

40 jaar homeopathische praktijkervaring | Casus Babykolieken

Dr. Léon Scheepers werkt aan een boek over 40 jaar praktijkervaring.

Voor elk jaar stelt hij één casus in de kijker. “Babykolieken” is een casus uit 2017.

Homeopathie en dieren

Bach bloesems voor dieren

“Bach Flower Remedies For Animals” door Judy Ramsell Howard and Stefan Ball, Bach Centre Directors, Mount Vernon is een complete en toonaangevende gids voor het gebruik van de Bach bloesem remedies als een alternatieve behandeling voor huisdieren en andere dieren.

Inschrijven is eenvoudig:

je tikt voornaam, achternaam en email adres in de voorbestemde vakjes en drukt op “Abonneren!”

Geplaatst in Alle rubrieken, Nieuwsbrieven en getagd met .