Nieuwsbrief-Header-17
April 2019

Beste lezer,

Deze keer zijn we laat.
Wij excuseren ons voor de vertraging.
Maar die was buiten onze wil om.
De site werd aangevallen door hackers en de webmaster moest tijdelijk afsluiten om te voorkomen dat er binnengedrongen werd.
Gelukkig is dit niet kunnen gebeuren.

Het lijkt haast symbolisch voor de aanvallen wereldwijd op de homeopathie...
Gelukkig is onze school gezond, en blijft ze mensen informeren over deze mooie geneeskunst en over gezondheid in het algemeen.

We volgen Roos die beschrijft wat een patiënt mag verwachten, wanneer die in behandeling gaat bij een homeopaat.

Dan kijken we naar wat het KCE meldt over SOA's, en vullen we aan met een uiteenzetting over AIDS. Dit tevens in het kader van het project van de spreker die we uitnodigen voor ons internationaal congres dit najaar, Jeremy Sherr.

We eindigen met misschien wel de meest inzetbare remedie in de homeopathie: Calacarea carbonica Hahnemanni. In de behandeling van kinderen bij voorbeeld onmisbaar!

Veel leesplezier!
Dr. Bart Lambert
Voorzitter VSU

 

Samenstelling en realisatie van deze nieuwsbrief: Meta Zahren

Patiëntenervaring | Op bezoek bij een arts-homeopaat

Wie gewend is aan de consultaties bij een arts-homeopaat, stelt er zich geen vragen bij. Maar hoe ervaar je een intake en vervolgconsultaties na jaren klassieke geneeskunde?

nik-macmillan-280300-h800

Actualiteit

Neuzen in dezelfde richting voor de aanpak van gonorroe, syfilis en chlamydia

Persbericht van het Federaal KCE (Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg) op 26 maart 2019: Het aantal gevallen van seksueel overdraagbare infecties (SOA’s) neemt in België, net als in de rest van de wereld, onrustwekkend toe.

Epidemiologie van AIDS en HIV-infectie in België

In 2017 daalde het aantal nieuwe HIV-diagnoses met 2% in vergelijking met 2016 en met 27.5% in vergelijking met 2012. Dit zijn gemiddeld 2.4 nieuwe diagnoses per dag. De verderzetting van de dalende trend is een bemoedigend teken. Toch blijft waakzaamheid geboden omdat het aantal nieuwe HIV-diagnoses hoog blijft.

AIDS en HIV infectie

AIDS is een verworven immunodeficiëntiesyndroom dat wordt veroorzaakt door het virus HIV.

World_Aids_Day_Ribbon_s

Wat moet je weten over werking van het virus, besmetting, preventie en uiteindelijk de behandeling.

charlotte-coneybeer-small

Polychresten| Calcium Carbonicum

In heel veel opzichten is het Calcium-carbonicumtype te verge­lijken met de oesterschelp (waaruit het geneesmiddel wordt bereid). Het zijn vaak stevig gebouwde, ronde mensen met een goedhartige inborst. Als zij zich goed voelen, zijn het echte Bourgondiërs.

 

Inschrijven is eenvoudig: je tikt voornaam, achternaam en email adres in de voorbestemde vakjes en drukt op “Abonneren!”

 

Het overzicht van

alle nieuwsbrieven

Geplaatst in Alle rubrieken, Geen, Nieuwsbrieven en getagd met , , , .