Nieuwsbrief Homeopathisch Bekeken N°2

nieuwsbrief-header-najaar

oktober 2016

Beste lezers,

In deze nieuwsbrief gaan we eventjes naar het verre oosten voor een bezoek aan een zeer mooi initiatief: 6 Vlaamse arts-homeopaten hebben een onderwijsproject in Thailand.  
Dr. Léon Scheepers, een van de lesgevers, schrijft over zijn ervaringen. 

Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie, had het in zijn geschriften over een gezonde levenshygiëne als basis voor een gezond leven. In de artikelenreeks van Chris Blanckaert komt deze keer het thema "stress" aan bod.

Nu de papieren versie van "Homeopathisch Bekeken" een afgesloten hoofdstuk is houden wij er aan om de medewerkers nog eens te bedanken. 89 tijdschriften, een schat aan informatie, waarvan u nog een heel aantal pareltjes op onze website vindt. De moeite om daar nog eens te grasduinen. 

Veel leesplezier!

Dr Bart Lambert
Bestuurslid VSU

Samenstelling en realisatie van deze nieuwsbrief: Meta Zahren


Dossier Homeopathie

Opleidingsproject Homeopathie Thailand - de studenten

Opleidingsproject in Thailand

In 2008 ging het opleidingsproject homeopathie in Thailand van start, een initiatief van 6 Vlaamse homeopaten voor de locale artsen, tandartsen, apothekers en verpleegkundigen.

Stress 

Chris Blanckaert schreef voor PRO HOMEOPATHIA, de Belgische Patiëntenvereniging Homeopathie, een reeks artikels met de titel "Een goede gezondheid begint bij goede levenshygiëne" die integraal op onze site gepubliceerd worden. Stress is het onderwerp van deel 4.

Stress
9789021554235.img

Een van de bronnen voor het artikel Stress is het boek van Dr. David Servan-Schreiber:

Uw brein als medicijn

Het beschrijft zeven natuurlijke behandelwijzen, die uitgaan van de eigen genezende kracht van de hersenen. 

Lees de volledige recensie.


Dankwoordjes

  • Pro Homeopathia en Chris Blanckaert in het bijzonder voor de goede samenwerking en het delen van artikels en bijdragen. 
    Wil U meer over de patiëntenvereniging 
    PRO HOMEOPATHIA weten, bezoek dan hun website
  • Pura Vida voor het versturen van de link naar onze nieuwsbrief. PURA VIDA wil mensen bij elkaar brengen en inspireren om hun levenskwaliteit te optimaliseren.
  • Meta Zahren voor het bedenken van de huisstijl en het verzorgen van website en Nieuwsbrief.
  • Alle medewerkers voor het verzorgen van de gedrukte nummers Homeopathisch Bekeken tot en met nummer 89.  Met name Erwin Doeuvre, Kris Genbrugge, Chistel Vandeneynde, Martine Mahieu, en alle anderen die vele jaren lang het tijdschrift uitbrachten en last but not least: de auteurs van de artikels.

Gedrukte nummers van Homeopathisch Bekeken kan u hier bestellen zolang de voorraad strekt.

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief is eenvoudig: je tikt voornaam, achternaam en email adres in de voorbestemde vakjes en drukt op “Abonneren!”

Je abonnement bewerken kan je hier

 

Het overzicht van

alle nieuwsbrieven

Geplaatst in Alle rubrieken, Nieuwsbrieven.