In de media.
Berichten augustus 2022
In deze rubriek brengen we ook informatie naar voren die niet (makkelijk) haar weg vindt naar de reguliere media. We willen onze lezers goed informeren om hen zelf in staat te stellen zich een mening te vormen. Een deel van deze informatie haalde de mainstream media niet.
Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen we maandelijks een overzicht van artikels die onze interesse wekten. (*)
(*) naar schatting zijn tegenwoordig 80% van alle bijdragen in de media Corona-gerelateerd, dit toont zich ook hier.
De artikelen in deze rubriek dienen louter als informatie en kunnen afwijken van de mening die de VSU Homeopathie als vereniging er op nahoudt.
Ik ben als huisarts geen voedingsfundamentalist en begrijp dat totaal geen ultrabewerkte voeding eten geen gemakkelijke opdracht is. Het probleem van ultrabewerkte voeding is een economisch en politiek probleem. Daar is een paradigma in de landbouw en voedingsindustrie voor nodig. Ultrabewerkte voeding is geen individueel probleem, maar een maatschappelijk probleem. Consumenten hebben macht om het tij te keren.
14 juli 2022
Ongeveer 1,5 miljoen Belgen slikken cholesterolverlagers. Een studie van het Kenniscentrum (KCE) uit 2020 beweert zelfs dat één op de vier veertigplussers statines, de bekendste familie cholesterolverlagers, neemt. Onder het motto voorkomen is beter dan genezen zijn statines al een paar decennia big business voor de farmasector. En dat zou niet mogen, vindt de gepensioneerde farmacoloog Luc Hondeghem.
We zijn gefixeerd op het verlagen van cholesterol om hartkwalen te vermijden. Van Japanners is bekend dat ze doorgaans lang leven, maar wist u dat ze gemiddeld hoge cholesterolwaarden hebben? Een studie legde in 192 landen de cholesterolwaardes en de levensduur naast elkaar.
Wat bleek? Landen met lagere cholesterolwaarden kenden een kortere levensverwachting
Luc Hondeghem Big Pharma, Big Lies: Lowering Cholesterol Can Kill You, 143 blz., 16 Euro
“Gebrek aan lichaamsbeweging is een van de dodelijkste risicofactoren ter wereld”, onderstreept de Cardiologische Liga woensdag in een persbericht. Zo wordt fysieke inactiviteit in verband gebracht met een risicotoename van 24 procent op fatale hart- en vaatziekten, 16 procent op een beroerte en 42 procent op diabetes.
Uit gegevens van de FOD Volksgezondheid blijkt dat minder dan drie op de tien Belgen voldoende beweegt.
De vierde editie van de gratis ‘Please stand up & move’-campagne omvat sportlessen voor iedereen, dagelijkse body stretching sessies en simpele trucjes om meer te bewegen.