BIBLIOTHEEK - PUBLIEKE STEUNACTIE

Belgische Homeopathische Bibliotheek

BIB STEUNACTIE

Voor elke Euro
die jullie in HET kader
van de BIB steunactie
storten doen wij
er eentje bij !

BANK DETAILS

IBAN: BE72 4012 5151 1116

VSU Homeopathie
Radijzenstraat 10
8500 Kortrijk

Mededeling
BIB

voor sortingen uit het buitenland gebruik
BIC: KREDBEBB

Beste lezer en sympathisant van de homeopathie,In Monceau, bij Charleroi, wordt er een mooie homeopathische bibliotheek opgericht. Met een botanische tuin erbij die vele homeopathische geneeskundige planten bevat. Op 25 maart wordt de Homeobel Library plechtig geopend.

VSU steunt dit project.

Wij beseffen immers het belang om onze originele bronnen te bewaren voor de toekomst.

Er is heel veel informatie beschikbaar online, maar we weten allemaal hoe snel digitale gegevens kunnen verloren gaan, of ontoegankelijk worden voor gebruikers.


École Belge d’Homéopathie, onze Waalse zusterschool, met trekker en voorzitter Daniel Saelens, besloot daarom, vóór enkele jaren, een Belgische Homeopathische Bibliotheek te bouwen. Met ons bestuur zijn we al heel wat weekends gaan helpen om dit mee te helpen verwezenlijken.

Er zijn echter ook centen nodig.
Er kwam al een zeer mooie donatie van een dame die onze school genegen is.
Ons voorstel: bij elke euro die jullie schenken, doen wij er een euro bij uit dat mooie potje.
 Elke euro telt! Ook giften van 1 euro zullen warm verwelkomd worden, maar ’t mag natuurlijk een beetje meer zijn. ;-

De bibliotheek mocht al heel wat onschatbare collecties verwelkomen, o.a. die van labo Heel, van Jacques Imberechts (vroegere voorzitter van de internationale homeopathische Liga) en van Jean-François Vermeire. Hierover meer in de volgende Nieuwsbrieven. Daar zullen we ook spreken over de buste van Hahnemann, die door Rodin werd gemaakt!

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Homeopathische Remedies, Huis- tuin- en keukenmiddeltjes, Uit de Praktijk, Vakliteratuur en getagd met , .