november 2022
Actualiteit

Reactie op een kwaadaardig artikel tegen homeopathie

Reactie op het artikel "Why Homoeopathy is Pseudoscience" (Mukerji & Ernst, 2022) op Synthese Journal.

Klik op afbeelding om het artikel in de Artsenkrant te lezen

George Vithoulkas formuleerde een duidelijke reactie op een kwaadaardig artikel over homeopathie: “Why homoeopathy is pseudoscience” door Nikil Mukerji & Edzard Ernst.

Zijn reactie aan de uitgevers van het ‘Synthese Journal’ begint als volgt:

“In hun poging om de definitie van pseudowetenschap te toetsen aan de homeopathie, verwaarlozen de auteurs de homeopathische beginselen en de feitelijke juistheid. Bijgevolg dient de publicatie van deze grafiek alleen om de professionele en publieke vooroordelen tegen de klassieke homeopathie aan te moedigen en, wat nog belangrijker is, om een verkeerd beeld te geven van professionals. In plaats van een steekspel te houden, zal ik een samenvatting geven van de belangrijkste punten waarop het artikel geen eerlijk overzicht geeft van de beoogde argumenten. […]”

De reactie van George Vithoulkas werd toegezonden aan de uitgevers van het Synthese Journal, maar zij antwoordden dat zij volgens het beleid van het tijdschrift geen reacties op gepubliceerde artikelen publiceren.

In deze context eveneens interessant : Publicatie van Georges Vithoulkas in “The National Library of Medicine” van 2009 “British media attacks on homeopathy: Are they justified?”

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Uit de Praktijk, Vakliteratuur en getagd met , .