1986
5 jaar VSU

van SNTG naar VSU

In 1981 wordt onder impuls van wijlen Dr. Pladijs en Apotheker Denys  een vereniging en school voor alternatieve
geneeskunde gesticht met de naam SNTG (Studievereniging voor Niet Toxische Geneeswijzen). Een aantal homeopaten, hoofdzakelijk opgeleid door Dr. Pladijs geven les in een opleidingscursus homeopathie, lopende over drie jaar:  zaterdaglessen, repertoriale weekends, stages en vervolgend in werkgroepen.  In die beginperiode was het aantal studenten enorm. Het was duidelijk dat er tot dan een gebrek was aan degelijke homeopathische opleiding.

Na een paar jaar was duidelijk dat enkel een niet toxische geneeswijse onderricht werd en de school veranderde van naam, naar Vlaamse Studievereniging voor Unitaire, in het kort VSU.

De toenmalige raad van bestuur en voorzitter Dr. Schroyens gaven de VSU haar structuur. Met de toenemende computerisatie en de ontwikkeling van het homeopathisch programma RADAR, zag Dr. Schroyens zich genoodzaakt om het voorzitterschap in 1990 over te dragen naar zijn ondervoorzitter Dr. Heeren.  1991 vervoegden Dr. Detand en Dr. Doeuvre het bestuur.

 

5e
academiejaar

1986 ging het 5e academiejaar van de VSU van start. 

Voor de vijfde maal gaven wij les aan een honderdtal artsen, dierenartsen, tandartsen en apothekers over de klassieke, unitaire homeopathie.


wetenschappelijke
vereniging

De VSU ontwikkelde zich tot wetenschappelijke vereniging met verschillende werkgroepen homeopathie.

De contacten met andere disciplines nemen toe.

We communiceren met het het publiek, de pers en het gezondheidsbeleid, 

Groot
avondfeest

Het 5 jaarig bestaan werd gevierd met de leden van onze vereniging, de vele symptisanten en homeopathische patiënten in het Casino van Gent aan het koud buffet.

Avond
programma

Optreden van het meerstemmig koor “De Belzelieren”. liederen waaronder werk van Bach, Handel, Mozart en Beethoven en later in de avond negrospirituals, bewerkingen van Vlaams volksliederen, Franse en Duitse liederen.

Dit koor staat sedert 1983 drie jaar onder leiding van Ingrid Hardy,  een gewaadeerde medewerker van de VSU.

Bron: Karakteristiek november 1985

Geplaatst in Achtergrond, Alle rubrieken en getagd met , .