Homeopathische Remedies | Nosoden | Carcinosinum

Frans Kusse, homeopathische arts

Ze lopen over mijn grenzen heen

Herkomst

Carcinosinum is een nosode, een homeopathisch middel dat bereid is uit diverse tumorcellen.  Al meer dan 100 jaar geleden was men begonnen om middelen te maken van ziekteproducten. Zo werd er van een tuberculose-kweek Tuberculinum gemaakt en van een gonorroe-kweek Medorrhinum.

Tuberculinum bleek een heel goed middel te zijn voor de gevolgen van tuberculose, vooral bij het nageslacht (zie Tuberculinum) en Medorrhinum voor allerlei typische verschijnselen die het gevolg zijn van gonorroe, vooral ook bij de nakomelingen. 

Op dezelfde wijze is er gezocht naar een middel dat zou passen bij de gevolgen van kanker. Dit middel kreeg de naam Carcinosinum. Uiteraard worden van de nosoden alleen de potenties voorgeschreven waarin geen enkele molecuul meer zit van de oorspronkelijke stof. 

Carcinosinum bevat dus absoluut geen tumorcellen en werkt alleen energetisch! Er is veel onderzoek gedaan naar dit middel en men kwam tot de ontdekking dat Carcinosinum een heel duidelijk geneesmiddelenbeeld heeft. De klachten en verschijnselen van dit homeopathisch middel komen bij veel mensen voor, ook als er geen kanker in de familie voorkomt.

tumorcellen (borst)

Anderen naar de zin maken

Carcinosinum-mensen maken het anderen graag naar de zin. Zij houden namelijk van peis en vree om zich heen en hebben een hekel aan conflicten. Doordat zij anderen perfect aanvoelen en zich gemakkelijk voegen, zijn zij in menig opzicht ideale mensen, vooral voor anderen.
Zij hebben een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel; wat zij doen, dat doen zij goed. Echte perfectionisten. Zij hebben een hekel aan te laat komen en zullen alles doen om fouten te vermijden.

Dieren, natuur en muziek.

Met hun sensitieve aard voelen zij niet alleen mensen goed aan, maar ook dieren . Meestal zijn zij dol op dieren, hoewel er ook juist angsten voor bepaalde dieren kunnen bestaan, zoals voor slangen, muizen en spinnen. In het algemeen zijn het natuurmensen. Zij houden van onweer en storm (hoewel zij er ook bang voor kunnen zijn) en voelen zich beter aan zee. Reizen is vaak hun lust en hun leven. Muziek doet hen goed en meestal houden zij van dansen. Net zoals Sepia-mensen kunnen zij opknappen door fysieke inspanning en met name door dansen.

Zij lezen heel graag.

Meelevend en bezorgd

Voordat Carcinosinum ontdekt werd, schreven wij vaak, ten onrechte, Phosphorus bij hen voor. Zij hebben namelijk veel overeenkomstige karaktertrekken. Beide typen mensen zijn sterk meelevend en kunnen zich erg bezorgd maken om de mensen die hun na staan. Ook hun angsten vertonen veel overeenkomsten, zoals de angst voor ernstige ziekten (zoals kanker), nare dingen (zoals spannende films), hoogtes en onweer.

Grenzen

Door hun perfectionisme en hun behoefte aan de wensen van anderen te voldoen, gaan zij gemakkelijk over hun eigen grenzen. Zij laten geen werk liggen dat nog niet af is en zij kunnen slecht nee zeggen wanneer hen iets wordt gevraagd. Hier ligt hun grote kwetsbaarheid. Juist waar hun vermogen ligt anderen te helpen, wordt er gemakkelijk misbruik van hen gemaakt.

Zelfvertrouwen

Eén van de redenen waarom zij zo meegaand en behulpzaam zijn, is hun gebrek aan zelfvertrouwen. Zij durven niet in opstand te komen omdat zij vinden dat dat niet hoort. Vaak heeft dat iets met hun opvoeding te maken, waarin zij het gevoel hadden dat zij moesten voldoen aan de eisen die er aan hen werden gesteld. Van nature zijn zij zachtaardig en bedeesd en geven daarom liever toe aan de druk dan dat zij voor zichzelf opkomen.

Lichamelijke verschijnselen

Hun gevoeligheid kan zich uiten in allerlei allergieën, zoals hooikoorts, maar ook in chronische verkoudheden, bijholte-ontstekingen, keelontstekingen en langdurige infecties, zoals de ziekte van
Pfeiffer. Hun weerstand schiet niet alleen psychisch tekort maar ook vaak lichamelijk.
De gewone kinderziekten krijgen zij vaak niet als kind, maar soms wel als volwassene.
Zij komen slecht over andere infectieziekten heen. De energie kan groot zijn, maar wordt gemakkelijk uitgeput, zodat vermoeidheid een terugkerend probleem wordt. Er is een neiging tot de vorming van wratten, acne en puisten, terwijl inwendig cysten kunnen worden gevormd op de eierstokken.
In de periode voor de menstruatie vinden we allerlei klachten, zoals gezwollen en pijnlijke borsten,
geïrriteerdheid, agressiviteit en somberheid. Slaapproblemen komen veelvuldig bij hen voor, maar opvallend
is ook dat zij door een korte slaap weer verkwikt kunnen raken.’s Avonds voelen zij zich meestal beter en aan zee knappen zij op.

Voeding

Zij zijn dol op chocolade. Verder zijn er een aantal voedingsmiddelen waar zij dol op kunnen zijn maar ook juist een afkeer van kunnen hebben.

Kinderen

Carcinosinum-kinderen zijn meestal hele lieve kinderen die aan de wensen van hun ouders willen voldoen. Maar als zij niet lekker in hun vel zitten, kunnen zij ook heel koppig en tegendraads zijn. Carcinosinum is het belangrijkste middel bij kinderen die slecht kunnen slapen. Wanneer zij ‘s nachts wakker worden, voelen zij zich net zo fit als overdag en hebben dan zin om te gaan spelen. Angsten kunnen hierbij ook een rol spelen.

De karakteristieke slaaphouding van Carcinosinum is op de buik met de knieën onder zich getrokken, net zoals bij Medorrhinum en Tuberculinum. Zij houden van dieren, lezen en muziek. Wanneer zij muziek horen, beginnen zij te dansen, net zoals Sepia-kinderen. Opvallend is de blauwige kleur van hun oogwit, een verschijnsel waaraan wij vaak Carcinosinum-kinderen al herkennen als zij binnenkomen. Als zij ook nog nagelbijten dan is de keuze voor dit geneesmiddel duidelijk! Deze gevoelige kinderen hebben speciale antennes voor de verwachtingen die hun ouders of leraren van hen hebben. Daarom is het heel belangrijk om hun te leren voor zichzelf te kiezen en voor zichzelf op te komen. Van nature hebben zij namelijk de neiging hun eigen wensen en gevoelens voor zich te houden en zo nodig te onderdrukken.

Na het geven van dit wonderbaarlijke middel zie je meestal dat zij weerbaarder worden en hun eigen grenzen beter in de gaten houden.

Alle artikels rond het thema

Geplaatst in Alle rubrieken, Homeopathische Remedies, Nosoden en getagd met , , .