De pandemiewet wordt een vrijgeleide voor noodmaatregelen

Jean-Marie Dedecker lijkt minder dan zijn collegae politici gehypnotiseerd te zijn door de niet aflatende onheilsprofetieën en cijferdictatuur van de virologen en andere experts die de mainstream media maar blijven spuien.

Hij geeft zijn bezorgdheid aan over de pandemiewet, die tijdelijke restricties in onze democratische rechten definitief zal maken.

Hij verwondert zich ook over ons gedweeë volk, dat zich veel striktere maatregelen laat opleggen dan in veel andere Europese landen. Die het trouwens niet slechter deden qua besmettingscijfers dan wij.


"We werden opgehokt met een avondklok, en absurde repressieve maatregelen werden met monsterboetes gehandhaafd.
Het nieuwe normaal is een vergaarbak van zinloze rituelen, opgelegd door burgemeesters en gouverneurs zonder enig benul van volksgezondheid"
schreef epidemioloog Luc Bonneux in DS eerder deze maand nog in De Standaard [12 april 2021].

'Er is geen gevaar op overdracht in de buitenlucht, niet buiten opgepakte menigten (...) Een mondmasker is dan knoflook tegen vampiers.'
Luc Bonneux
Epidemioloog
" In België werden bijvoorbeeld 1.754 coronaboetes uitgedeeld per 100.000 inwoners tussen maart 2020 en februari 2021, in Groot-Brittannië amper 105."

Oxford Covid-19
Government Response Tracker (OxCGRT).
Jean Marie DeDecker
Voorzitter van LDD en lijstduwer op de N-VA-Kamerlijst in 2019
"Neen, het was geen toeval hoe Marc Van Ranst begin dit jaar plots overal was. Dat was exact zijn plan, bevlogen uiteengezet in een lezing die hij goed een jaar voor de coronacrisis gaf. “De eerste dagen van een pandemie moet je alomtegenwoordig zijn, zodat je media-aandacht krijgt.” Hij greep en kreeg ze, die aandacht.."

Het laatste Nieuws
20 november 2020

23 april 2021

Alle links uit het artikel

"Zestig procent van het journaalnieuws op
VRT en VTM werd afgelopen jaar
ingenomen door corona"

(gedurende 3 maanden zelfs 80 à 90% volgens een onderzoek van de professoren Stefan Walgrave & Ine Kuypers
De Standaard
De Standaard 9 april 2021
" Nationale structuren en staatstradities doorslaggevend zijn hebben ook een grote impact op de de uitvoering en de handhaving van de beleidsmaatregelen, zo bracht Oxford-Professor John Loughlin in 2011 al in beeld. ."

De Nederlander Frank Hendriks, hoogleraar vergelijkende bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg, legde een institutionel filter over de crisis, en ging op zoek naar de verklaringen voor de West-Europese variaties op het thema

Lees alle artikels over het onderwerp

"Verlichting is het uittreden van de mens uit zijn zelf verschuldigde onmondigheid. Onmondigheid is het onvermogen zich van het eigen verstand te bedienen zonder de leiding van een ander. 'Durf denken! Heb de moed je van je eigen verstand te bedienen!' is daarom de lijfspreuk van de Verlichting'.”
Immanuel Kant
Traktaat over de Verlichting
Geplaatst in Achtergrond, Actualiteit, Alle rubrieken, Geen en getagd met , , , .