maart 2023
German New Medicine

Wat heb je aan de GNM als homeopaat?

Met meer dan 35 jaar ervaring als homeopaat en toepassing van de similimum-wet is de GNM (German New Medicine) een absolute revelatie voor mij geweest.

De 5 biologische natuurwetten beschrijven het effect van conflictschokken op ons organisme door starten van een survivalrespons in de vorm van een Zinvol Biologisch Speciaalprogramma.
Dit programma verloopt tweefasig: na zo’n conflictschok is er eerst een stressfase waar het organisme in hoogste paraatheid schiet en in superalerte staat alles uit de kast haalt om de conflictsituatie te kunnen bemeesteren.

Dit poolt om in de ontspanningsfase na een zucht van verlichting als de betrokken stress wegvalt.
De meeste mensen bezoeken een genezer pas in deze helingsfase: zo is bv. een oorontsteking de helingsfase van een gehoorsconflict (dus iets wat je hoorde en erg veel stress gaf – als je dat loslaat komt er een helingsfase, die (in de reguliere geneeskunde) als een aparte ziekte wordt beschreven maar eigenlijk het tweede luik van een automatisch verlopend programma voorstelt.

Als homeopaat…

…hebben we dan geleerd om de karakteristieke, eigenaardigheden op te sporen die zo’n ziektebeeld begeleiden en met de vinger wijzen naar het simile.
Maar… helingsfases hoeven niet geheeld te worden want ze ZIJN al de heling!
We dienen enkel te begrijpen wat exact de schok is geweest die (na de beschreven stressfase en zucht van verlichting) heeft geleid tot de betrokken klachten (helingsfase!) waarmee de patient zich presenteert. Zonder stress(hertriggering)….geen helingsfases. Want helingsfases zijn enkel het gevolg; als we de oorsprong begrijpen én elimineren is het op slag gedaan met de klachten.

 

Alles draait om de conflictinslag.

En dit is nu exact wat de GNM ons leert : een nauwkeurige beschrijving hoe zo’n schok inslaat.
Alle begeleidende elementen van zo’n schokinslag worden geregistreerd in een traumahologram. Hertriggering van een element uit dit traumahologram zet het gehele organisme terug in staat van paraatheid, gevolgd door de heling die we zoals gezegd vaak de “ziekte” noemen.
Deze trauma-elementen zijn niets anders dan wat we in de homeopathie de zogenaamde aggravations noemen bv. door wind, kou, ‘s morgens (on waking),…
Die refereren allemaal aan de oorspronkelijke schoksituatie waar het organisme zijn initiële conflictschok is gestart en zijn niets anders dan begeleidende omstandigheden hiervan.
Deze uitlokkende conflictschok is exact de “sinds” die beschreven is als … het allerbelangrijkste in de homeopathie.

Deze uitlokkende conflictschok is exact de “sinds” die beschreven is als … het allerbelangrijkste in de homeopathie.

Met de GNM kan je naadloos deze schokinslag vinden.

De ervarings belevenis van deze schok, de “state” waar het organisme intuimelt IS de beschrijving van de homeopathische remedie!
Dit is echt wonderbaarlijk.
Met een doorgedreven kennis van de GNM krijg je dus nu uit de mond van de patiënten de remediebeelden beschreven. Hierdoor heb ik voor mij onbegrepen remedies eindelijk begrepen – en vallen rare uitspraken uit de provings op hun plek –  jezus dàt is dus de betekenis van dit symptoom!

‘Verlost van je Allergie’

In het boek ‘Verlost van je Allergie’ leg ik heel dit proces in makkelijk te begrijpen taal met vele voorbeelden in detail uit voor de neus, de ogen, de luchtwegen, de huid en de darmen.
Als homeopaat is dit adembenemend materiaal – het kadert de genezingswet die we gebruiken in de 5 biologische genezingswetten (die zelf naadloos passen in de Universele Wetten).
Het grotere plaatje wordt eindelijk duidelijk!
Veel lees- en ontdekkingsplezier toegewenst!

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Patiëntervaringen, Uit de Praktijk, Vakliteratuur en getagd met , .