Boekbespreking | Verlost van je Allergie door Dr. Johan Denis

ISBN  9789083072142
Paperback Probook, Utrecht

NUR 873
info@gnm-online.nl
Prijs: 19,95 € incl. transport

Deze publicatie kan je bestellen als paperback of e-book

Ik kwam in aanraking met de Germaanse Nieuwe Geneeskunde (GNM) zo’n 8 jaar geleden.
 Vond dat best een boeiende benadering van gezondheid en ziekte, bestelde een aantal boeken, maar helaas raakten die onder het stof. De homeopathie (praktijk en onderwijs) slorpte al mijn energie en tijd op.

En toen kwam Corona…
Zoals dikwijls in zotte tijden komen waardevolle zaken sterk naar voor. Ik werd langs alle kanten gebombardeerd met informatie rond GNM. 
Dit keer dook ik er wel in. En zag in dat het een waardevolle aanvulling kan zijn op elke vorm van geneeskunde. Er zit een logica in, die zo onwrikbaar juist is, dat zowel allopaten, homeopaten, als alle disciplines in de geneeskunde er hun voordeel kunnen uit halen.
De GNM geeft inzicht in hoe een genezing gebeurt. Wat in de reguliere praktijk ziekte genoemd wordt, noemt de GNM een helingscrisis. En die verloopt in verschillende stappen.

Johan Denis legt dit uit in zijn uiterst vlot leesbaar boekje, dat dan ook nog eens prettig geïllustreerd is. Hij kiest een thema, allergie, en verklaart op een eenvoudige manier hoe je dit probleem kan begrijpen, namelijk door naar het oorzakelijke conflict te gaan zoeken. Hij geeft daarbij tientallen voorbeelden van gelukte casuïstiek.

GNM staat helemaal niet diametraal tegenover de gangbare geneeskunde. Ze is integendeel complementair eraan. Ze kan leiden tot definitieve genezing door het oplossen van (oude) conflicten. Misschien ligt daar juist haar slechte reputatie bij sommigen?
In elk geval kan dit werk een aanzet zijn tot beter begrip van de GNM.


Warm aanbevolen!

Tekst op de achterflap van het boek.

Is het niet eigenaardig dat sommige mensen buitengewoon sterk reageren op voedingsmiddelen, pollen of dierenharen, terwijl anderen van diezelfde stoffen totaal geen last hebben? Wat is hier aan de hand?  Terwijl de reguliere geneeskunde totaal in het duister tast over het waarom van deze allergiche reacties en de symptomen onderdrukt, opent de auteur een totaal nieuwe piste.

Allergenen blijken begeleidende omstandigheden (=sporen) te zijn van traumaschokken. Deze sporen werken als alarmsignalen en hertriggeren ons organisme in de stress van oude trauma’s. De direkt daaropvolgende helingsreacties noemen we allergie. De auteur beschrijft hoe dit werkt voor de neus, de ogen, de luchtwegen, de huid en de darmen. Stap voor stap legt Johan in eenvoudige taal uit hoe het werkt voor de respctievelijke organen en hoe we vaak in een enkele sessie een soms tientallen jaren durend spook van allergie kunnen laten verdwijnen. Kan het echt zo simpel zijn?

Dr. Johan Denis werkt reeds meer dan 30 jaar als natuurarts met specialisatie in de homeopathie. Hij is steeds een zoeker naar waarheid en de essentie van heling geweset. Hij werkt dagelijks met de wetmatigheden van de GNM in zijn praktijk en geeft hier al jaren les in.

Deze inzichten komen uit de praktische toepassing van de GNM (German New Medicine), dat ons wonderbaarlijke inzichten verschaft hoe ziekteprocessen in een organisme verlopen. Deze blijken automatisch aflopende zinvolle overlevingsprogramma’s te zijn, die wetmatig verlopen en van een adembenemende eenvoud zijn. Deze eenvoud is het kenmerk van de Natural Law, die de universele wetmatigheden beschrijft die aan de basis liggen van harmonie in alle levende processen. Kennis en praktische toepassing hiervan is niet meer of minder dan de steen der wijzen waar we steeds naar zochten.

Geplaatst in Aanvullende Therapieën, Actualiteit, Alle rubrieken, Boekbespreking, Uit de Praktijk, Vakliteratuur en getagd met , , , .