Nieuwsbrief-Header-15-
December 2018

Beste lezer,

Kerst komt er al weer aan. Dat betekent winter, als ook winterkwaaltjes de kop opsteken, zoals hardnekkige (prikkel)hoest. Gelukkig reikt de natuur ons effectieve middelen aan, zoals vlierbloesem, en daarover gaat het eerste artikel.

De CM stopt de terugbetaling homeopathische geneesmiddelen. Een reactie van Dr Scheepers, én van de patiëntenvereniging. Ik roep hierbij op om absoluut lid te worden van Pro Homeopathia. Zij doet schitterend werk en samen staan we altijd sterker.

In onze reeks polychresten: Pulsatilla, of wildemanskruid.

Ik wens jullie in naam van onze school een heel fijne Kerst en eindejaar toe.
Veel leesplezier!

Dr. Bart Lambert
Voorzitter VSU

Samenstelling en realisatie van deze nieuwsbrief: Meta Zahren

De vlier - Zo gewoon en toch zo bijzonder

Het vlierextract verdient een plaats in elke winter huisapotheek. Combinatie met andere middelen kan de werking nog versterken.  Apotheker Dubois over de vlier, de allerminst banale plant.

De-Vlier-Sambucus_nigra_2004-square

Homeopathie in de media

CM stopt terugbetaling van homeopathische geneesmiddelen

De secretaris bij de Unio Homeo­pathica Belgica reageert op de beslissing van het ziekenfonds om vanaf januari te stoppen met het terugbetalen van homeopathische geneesmiddelen.

 

   Meer lezen

Tegenstanders blijven homeopathie aanvallen - waarvoor zijn ze bang?

 

Meer lezen

 

Patiëntenvereniging Pro Homeopathia kijkt verbaasd naar de onafgebroken, kwaadaardige aanvallen op de homeopathie in de westerse wereld: waar zijn de tegenstanders eigenlijk bang voor? Waarom komen ze zo agressief uit de hoek tegen een geneeswijze waar patiënten heel tevreden over zijn? Wij zoeken het voor u uit..…

ProHomeopathia

Deel het artikels
in andere Talen

Pulsatilla (wildemanskruid)

Polychresten

Pulsatilla, ook Anemone Pratensis, Wildemanskruid of Windflower genoemd, is de windhaan onder de homeopathische remedies.

Save the date: 15 & 16 NOVEMBER 2019
VSU congres(s) 2019
with /met Jeremy Sherr

Inschrijven is eenvoudig: je tikt voornaam, achternaam en email adres in de voorbestemde vakjes en drukt op “Abonneren!”

Je abonnement bewerken kan je hier

 

Het overzicht van

alle nieuwsbrieven

Geplaatst in Alle rubrieken, Geen, Nieuwsbrieven en getagd met , , , .