open brief aan Stijn Bruers | Glyfosaat

Beste Mr. Bruers,

Enkele bedenkingen bij uw artikel over Glyfosaat in Knack:

We komen niet snel aan de toxische dosis schrijft u:

Maakt U aan het einde van de dag de optelsom van alle potentieel toxische stoffen, die allemaal beneden de toxische dosis worden ingenomen, ingeademd?

En dit afhankelijk van welk type mens ze inneemt. Verschil impact bij kinderen, mensen met een kwakkelgezondheid, slechte detoxorganen, mensen met veel medicijnen, waar lever en nieren reeds overbelast zijn, om alles te metaboliseren,… 

Is het vooral de chemische bewerking of het vlees zelf dat kankerverwekkend is?

 

Bewerkte vleeswaren zijn inderdaad kankerverwekkend, maar is het vooral de chemische bewerking of het vlees zelf dat kankerverwekkend is? 
Vlees van gezonde dieren bestaat dat nog? zonder medicijnen? Vroeger bevatte vlees bv. voldoende hoogstnoodzakelijk omega 3, nu niet meer door andere voeding voor de dieren. 

Of misschien hebt U de klok van onze filantrokapitalist Bill Gates horen luiden, met zijn kweekvlees, en gemanipuleerde insecten. 

Interessante boekentip:  Vandana Shiva

Het is niet omdat er geen consensus is over dat iets ongezond is, dat je dan kunt besluiten dat het geen kwaad kan.

Geen wetenschappelijke consensus zegt u: 
Wanneer hebben we ooit wetenschappelijke consensus? Wetenschap is voortschrijdend inzicht !! Zie aspartaam, nu pas kankerverwekkend bevonden door de WHO.
En hoeveel hebben er zich ziek/dood in gegeten? Wachtend op de consensus.
 
Het is niet omdat er geen consensus is over dat iets ongezond is, dat je dan kunt besluiten dat het geen kwaad kan. 
 
En het is inderdaad WEL een heel groot probleem als de industrie haar eigen onderzoek financiert. Niet gemakkelijk oplosbaar, maar een heel ernstig probleem. 
Wetenschap is hierdoor heel ziek. Peter Gøtzsche weet er één en ander over.

Onlangs nog Knack artikel verschenen dat 34% van wetenschappelijke artikels niet klopt. En het is wellicht veel meer.

Onlangs is er nog een Knack-artikel verschenen dat zegt dat 34% van wetenschappelijke artikels niet klopt. En het is wellicht veel meer. 

Ondanks de vooruitgang in de geneeskunde, stijgen het aantal kankergevallen schrikbarend. We zijn dus zeker niet goed bezig !!
 
 
Groeten,
Gertie Daerden
Tandarts 
open brief
gertie daerden

Noot van de redactie

Bruers spreekt over beperkte toxiciteit. Het probleem is dat er vooral wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd werden naar het effect van glyfosaat 'in vitro'. En dat was inderdaad eerder beperkt. Glyfosaat wordt echter pas echt giftig als het interageert met de stoffen in de bodem waarin het belandt, en dit effect wordt nog eens zoveel groter als er nog andere bestrijdingsmiddelen tegelijk worden gebruikt.

Geplaatst in Achtergrond, Actualiteit, Alle rubrieken, Lezersbrief - Open Brief - Opinie, Open Brief, Patiëntervaringen, Uit de Praktijk en getagd met , , , .