In de media.
Berichten juni 2023

In deze rubriek brengen we ook informatie naar voren die niet (makkelijk) haar weg vindt naar de reguliere media. We willen onze lezers goed informeren om hen zelf in staat te stellen zich een mening te vormen. Een deel van deze informatie haalde de mainstream media niet.

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen we maandelijks een overzicht van artikels die onze interesse wekten. (*)

(*) De artikelen in deze rubriek dienen louter als informatie en kunnen afwijken van de mening die de VSU Homeopathie als vereniging er op nahoudt.

24 juni 2023

Neus-keel-oorarts Erwin Annys schreef een boek over dit thema:  “FACTCHECK – Neen, niet elke arts deelt de mening van de televisie-expert”

 

30 juni 2023

[…] Nitrieten en nitraten zijn additieven in onder meer charcuterie (ook biologische charcuterie) en sommige kazen die de groei van schadelijke micro-organismen tegengaan, met name de bacterie die verantwoordelijk is voor botulisme. Ze zorgen er ook voor dat je ham, die normaal grijs ziet, mooi roze kleurt. Nitraten en nitrieten versnellen ook het rijpingsproces, waardoor de producten sneller op de markt kan kunnen komen.

Nitrieten worden aan onze voeding toegevoegd onder de naam (E249 of kaliumnitriet en E250 of natriumnitriet), nitraten vind je terug onder E251 of natriumnitraat en E252 of kaliumnitraat. Wanneer nitrieten binden met bepaalde eiwitten in onze voeding ontstaan nitrosamines (N-nitrosoverbindingen). Het zijn die moleculen die mogelijk een rol spelen bij dikkedarmkanker.

 

juni 2023

De podcast is vanaf 23 juni beschikbaar op Spotify , via het YouTube kanaal van Alzheimer Liga Vlaanderen, en op de site van de Alzheimer Liga zelf.

juni 2023

Lees alle artikels over het onderwerp

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Geen, In de media, Video's en getagd met .