In de media.
Berichten mei 2023

In deze rubriek brengen we ook informatie naar voren die niet (makkelijk) haar weg vindt naar de reguliere media. We willen onze lezers goed informeren om hen zelf in staat te stellen zich een mening te vormen. Een deel van deze informatie haalde de mainstream media niet.

Geïnspireerd door talloze mails met informatie en links die we van onze lezers mochten ontvangen, brengen we maandelijks een overzicht van artikels die onze interesse wekten. (*)

(*) naar schatting zijn tegenwoordig 80% van alle bijdragen in de media Corona-gerelateerd, dit toont zich ook hier.
De artikelen in deze rubriek dienen louter als informatie en kunnen afwijken van de mening die de VSU Homeopathie als vereniging er op nahoudt.

Luc Bonneux is epidemioloog en ouderenarts.

….

mei 2023

De levenskeuzen van wilsbekwame volwassenen gaan ons niet aan. Maar als maatschappij en als artsen hebben we de plicht om jongeren te beschermen.
LucBonneux
Epidemioloog

lees dit artikel gratis in de Artsenkrant Nr. 2753, p. 28 van 11 mei 2023

Een pas verschenen onderzoek van huisarts Dick Kruijthoff (65), met ook Vlaamse patiënten, heeft als thema “opmerkelijke genezingservaringen” na gebed.  De huisarts promoveerde onlangs met dit proefschrift. Hij leidde het onderzoeksteam dat bestond uit een internist, een oncoloog-hematoloog, een chirurg, een neurochirurg en een psychiater (UZ Amsterdam).

Dat er voordien nooit significante effecten gevonden zijn van de invloed van bidden op genezing, ligt volgens hem aan de voordien gevolgde methode van randomized controlled trials die voor dit soort vraagstelling niet geschikt is. “Een medicament is een gestandaardiseerde interventie, die reproduceerbaar is in andere studies. Bij een gebed is dat niet het geval”, zegt hij.

mei 2023

Medi-sfeer is gratis voor professionele zorgverleners.

Lees de pdf van het proefstuk op de site van de VU.

Healing after Prayer, an interdisciplinary case study
Kruijthoff, Dirk Johan

9 mei 2023

Mediquality is gratis voor professionele zorgverleners.

“De onderliggende mechanismen moeten nog worden achterhaald, maar laxativa kunnen dus de samenstelling van intestinale flora aantasten, en vervolgens de cognitieve functies via de hersendarmas (…). De verandering van het microbioom kan de productie van neurotransmitters wijzigen en de productie van intestinale toxines, die verband houden met inflammatoire respons, verhogen. Op deze manier kunnen laxativa de intestinale barrière verzwakken en de doorgang van neurotoxische metabolieten, de afgeleide producten van intestinale bacteriën, naar het centrale zenuwstelsel vergemakkelijken”, aldus de wetenschappers.

 

Gut microbiota in dementia. Critical review of novel findings and their potential application, Łuc et al., Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry. 2021 Jan 10;104:110039.

Association between regular laxative use and incident dementia in UK Biobank participants, Yang et al., Neurology. 2023 Feb 22. doi: 10.1212/WNL.0000000000207081

3 mei 2023

De INTERNATIONALE COVID SUMMIT in het Europese parlement werd gecreëerd voor artsen, juristen en professionals van over de hele wereld om zich te verenigen en hun ervaringen met COVID-19 te bespreken. Dit is een ongecensureerd en veilig toevluchtsoord waar zij hun bevindingen kunnen verzamelen, delen, bespreken en analyseren om veilige en doeltreffende behandelingen te vinden voor Covid-19 en alle complicaties die ermee gepaard gaan. Deze medische professionals offeren alles op en werken onvermoeibaar om te helpen een einde te maken aan deze pandemie. Het delen van de gegevens en het onderzoek van over de hele wereld is essentieel voor het vinden van effectieve behandelingen voor Covid-19 en het is cruciaal om ons allemaal weer veilig samen te brengen.

video's binnenkort beschikbaar in de mediabibliotheek van

Lees alle artikels over het onderwerp

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Geen, In de media, Video's en getagd met .