Homeobel Library | juli update

Belgische Homeopathische Bibliotheek en archief

De bibliotheek in Monceau blijft een fascinerend project… met nog heel wat werk voor de boeg.
Belangrijk is om een zeer goed systeem te hebben om alles terug te vinden in de talloze boeken, publicaties, tijdschriften en persoonlijke aantekeningen van collegae tot zelfs terug in de 19de eeuw. Daartoe wordt gebruik gemaakt van een professioneel archiveringsprogramma met de ondersteuning van een gepassioneerde archivaris.

Stilaan beginnen we ook aan de omvangrijke collectie die we mochten ontvangen van de firma Heel, en daar zitten echte pareltjes bij, zoals een zeer oude uitgave van de ‘Guiding Symptoms of Hering’.

 

Er komen ook meerdere pakketten boeken aan van collegae die stoppen met de praktijk, en de werken die al in de collectie van de bibliotheek zitten worden uitgesorteerd om dan aan een zachte prijs aan onze studenten en andere homeopaten te verkopen, wat dan weer de kas spijst van de bibliotheek, die de centen zeer goed kan gebruiken.
Hiet zien jullie enkele vrijwilligers (en neen, het zijn geen Chinese vrijwilligers) aan het werk.

Om relatief korte termijn willen wij de bibliotheek openstellen voor alle mensen die opzoekingen willen komen doen, of gewoon de schitterende werken willen inzien.

Wij doen dan ook terug een warme oproep om een kleine bijdrage te doen. Elke cent telt, om dit waardevolle homeopathische patrimonium eerst en vooral te bewaren voor het nageslacht, en dan binnenkort ook vlot toegankelijk te maken voor iedereen die iets met homeopathie heeft.  Voor elke Euro die jullie in het kader van de BIB steunactie storten doet de VSU er eentje bij !

 

BANK DETAILS

IBAN: BE72 4012 5151 1116

VSU Homeopathie
Radijzenstraat 10
8500 Kortrijk

Mededeling
BIB

voor stortingen uit het buitenland gebruik
BIC: KREDBEBB

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Homeopathische Remedies, Huis- tuin- en keukenmiddeltjes, Uit de Praktijk, Vakliteratuur en getagd met , .