Epigenetica | links

Na aanleiding van onze boekbespreking "Het Emotionele DNA" door Prof. Dr. Pierre Capel brengen we meer informatie over dit boeiend thema.

A. Hasudungan, in samenwerking met Prof. S. Clark en dr. K. Patterson van het Garvan Institute of Medical Research.

Deze video bespreekt de werking van Epigenetica op een eenvoudige manier. Het is gemaakt voor een breed, niet-deskundig publiek om kernboodschappen te benadrukken over de rol die epigenetica speelt in biologische processen zoals ontwikkeling en ziekten zoals kanker.

cover
cellstructuur en functie

Om goed te begrijpen hoe epigenetica werkt kan je je best eerst verdiepen in de celstructuur en functie. Download in het Nederlands bij Pearson BeNeLux

Celwerking en immuun respons gedocumenteerd - In het Engels
Deze film toont het menselijke celsysteem vanuit de binnenwereld van de cel zelf - vanaf het membraanoppervlak dat fungeert als een "beveiligingssysteem" voor alles wat de cel in en uit gaat, de "dynamische" snelwegen" die vracht vervoeren, over de cel en de opmerkelijke "turbines" die de hele celwereld aandrijven naar de verbazingwekkende kern die het DNA huisvest, en de constructie van duizenden verschillende eiwitten, allemaal met unieke taken.

Boekbespreking Het emotionele DNA

Boekbespreking

Pierre Capel legt aan de hand van uitgebreide studies op verbluffend heldere wijze uit hoe gevoelens onze gezondheid aansturen én hoe we dit kunnen beïnvloeden, waarmee we zelf onze levenskwaliteit kunnen verbeteren. In onze cultuur denken we dat we voornamelijk rationele wezens zijn, maar is dat wel zo?

brein als medicijn2

Boekbespreking

Het lichaam kan stress, angst en depressie zelf overwinnen: zonder medicijnen. Ieder mens heeft een emotioneel brein. Dat maakt ons vrolijk en opgeruimd, of juist angstig of depressief. Het reguleert ons gevoel, humeur, gedrag en ons immuunsysteem.

Geplaatst in Achtergrond, Alle rubrieken, Vakliteratuur en getagd met , , .