151 jaar Koninklijke Belgische Vereniging voor Homeopathie

15 tot 17 september 2023 in het Van Der Valk Congreshotel in Bergen

Congres programma

In september vieren wij samen met de École Belge d’Homéopathie een bijzonder jubileum.

De Belgische Vereniging voor Homeopathie was een der eersten in Europa, en bestaat nu al 151 jaar.

Een aantal collegae van de Luikse school, onze school en de EBH brachten voor deze gelegenheid een kortere lezing, en Farokh Master, de onovertroffen meester van de acute homeopathische kliniek, vulde een ganse dag.

Opgericht in 1872 onder de naam “Cercle Homœopathique des Flandres”, is de Belgische Vereniging voor Homeopathie, die in 1972 “Koninklijk” werd, een van de oudste homeopathische verenigingen in Europa.

De eerste erevoorzitter is niemand minder dan de beroemde G.H. Jahr, die Parijs moest ontvluchten vanwege de Frans-Pruisische oorlog van 1870. Hij werd warm onthaald in België. De Société is tijdens de 150 jaar van haar bestaan nooit opgehouden met het promoten en onderwijzen van de beoefening van homeopathie in België volgens de richtlijnen van Hahnemann.

Dit jubileum werd met stijl gevierd door op 15, 16 en 17 september 2023 een congres te organiseren.

Het programma van de conferentie kan u links downloaden. Elke spreker sprak in zijn eigen taal (Frans of Nederlands) en er werd gezorgd voor een schriftelijke vertaling in de andere taal. Dr. Farokh Master sprak in het Engels (voor een vertaling van de dia’s naar het Frans werd gezorgd).

Op zaterdagavond kwamen we samen voor een feestelijke en muzikale gala-avond. Nicoletta Andreatti ontroerde menig collega met haar vocaal talent.

Met in totaal bijna 100 deelnemers en talrijke sponsors kan dit evenement als uiterst geslaagd genoemd worden. De typisch Waalse warme gastvrijheid deed de rest.

Congres sprekers

Netwerken

Gala Avond

Sponsors

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Homeopathische Remedies, Huis- tuin- en keukenmiddeltjes, Uit de Praktijk, Vakliteratuur en getagd met , .