Boeken | Planten en Miasma’s, Dr. R. Dockx

Auteur
René Dockx
Titel
Planten en Miasma’s
  De nieuwe Materia Medica
Uitgeverij
 HomeoDocs
ISBN
n.v.t.
Prijs  48,00 €  (335 pagina's)
Links  rene.dockx@telenet.be
 
Planten en Miasma's

Planten en Miasma’s

Het systeem van Sankaran om vanuit de Sensation de juiste homeopathische remedie te vinden is baanbrekend en doeltreffend. Het boekje Planten en Miasmas heb ik geschreven om de aanpak makkelijker te maken, zonder aan efficintie in te boeten

Voor alle duidelijkheid, het boek heeft niet de pretentie origineel te zijn. Het is gebouwd op de ideen van Rajan Sankaran met de bedoeling zijn systeem te verduidelijken en meer praktijk gericht te maken, om zodoende een heel klein steentje bij te dragen tot uw homeopathische praktijk.

Een eerste hoofdstuk leert op een relatief eenvoudige maar akkurate manier het onderscheid te maken tussen Plantaardige-, dierlijke-, en minerale remedies.

Daarna volgt een hoofdstuk om in de praktijk de verschillende miasmas te differentiëren.

In het derde hoofdstuk wordt het begrip Thema ingevoerd. Gaat het bijvoorbeeld over een relatieprobleem, of een beperking van de bewegingsvrijheid, een uitgesproken zwakte of ligt de klemtoon op de lokale symptomen, enz...? Wanneer we deze drie filters toepassen wordt het aantal mogelijke remedies al flink beperkt.

De volgende hoofdstukken helpen ons verder op weg.

  • Beschrijving van de plantenfamilies van Anacardiaceae tot Violales.
  • Bespreking van elke plantenremedie: synoniemen, thema, miasme, repertoriumrubrieken, materia medica en algemeen beeld. Van Abelmoschus tot Yohimbinum.
  • Verder een lijst met 500 repertoriumrubrieken en het bijbehorend miasma, samen met een overzicht van de miasma's en de bijbehorende remedies.
  • Tenslotte nog enkele tips ivm de anamnese.

“Planten en Miasma’s” telt 335 bladzijden , kost 48 € en kan via mail of post besteld worden. U betaalt na ontvangst, of u stuurt het terug. Met een voorkeur voor de eerste optie.

Dr. R. Dockx
Elizabetlaan 59
8300 Knokke - Heist.

Geplaatst in Alle rubrieken, Boekbespreking, Vakliteratuur en getagd met .