Chris BlanckaertChris Blanckaert

Chris Blanckaert studeerde filosofie en theologie in Antwerpen en Leuven en stond 12 jaar in het onderwijs tot zij ook op professioneel vlak de overstap maakte naar pastoraal werk.  

Omwille van haar jarenlange ervaring en doorleefd engagement werd zij regelmatig gevraagd als spreker op studiedagen en colloquia en voor de begeleiding van bezinningsdagen. Ook controversiële kerkelijke thema’s ging zij niet uit de weg wat leidde tot enkele interviews en debatten op de Vlaamse en Nederlandse televisie.

Zij schreef tal van bezinningsteksten o.a. voor de Wijnstok,  een tijdschrift van de abdij van Averbode, en werkte als redactielid mee aan uitgaven en website van Kerk en Wereld.

In 2011 koos zij voor de homeopathische geneeswijze. Zij werd lid van de patiëntenvereniging Pro Homeopathia en vervult daar sinds 2012 een bestuursfunctie als PR verantwoordelijke voor Vlaanderen en eindredacteur van de PH-Nieuwsbrief

In kader van het samenwerkingsverband tussen Pro Homeopathia en de VSU worden o.a. regelmatig teksten uitgewisseld. Recent publiceerde Chris Blanckaert een reeks over "Homeopathie en levenshygiëne" die door beide verenigingen integraal gepubliceerd werd.

Reacties en info: redactie@prohomeopathia.be
Web: www.prohomeopathia.be

 

Geplaatst in Alle rubrieken, Biografie.