Huisarts Homeopaat
Dr. An Debyser
Hoogstraat 13
1930 Zaventem

Tel: +32 2 721 70 00

An is bestuurslid van VSU en geeft les aan de PACH studenten

auteursportret en Bio Dr. An Debyser

Reeds ruim een halve eeuw op deze planeet!

Na mijn  afstuderen als huisarts in 1993 volgde ik nog een  aanvullende  tropenopleiding aan het Tropisch Instituut van Antwerpen en deed nog wat ervaring op in Ghana.  Vanuit het werken als huisarts begon ik  diverse complementaire opleidingen:  de beste manier om te weten of iets werkt is het zelf te gaan studeren en onder meer op jezelf uit te testen.

Met  een kritische en nieuwsgierige blik begon ik aan een driejarige opleiding acupunctuur en daarna aan een basisopleiding homeopathie (en er zouden nog vele cursussen volgen :  ‘het kan nu toch niet dat je met naaldjes of met die kleine suikerbolletjes mensen kunt genezen’. 

Ik moest net als Hering in de homeopathie het omgekeerde toegeven. Vanaf dat moment ben ik me vol enthousiasme op de homeopathie gaan gooien en het is op geneeskundig vlak het allerbeste dat me overkomen is:  het besef dat er een universele logica zit in de expressie van natuurlijke (ziekte)fenomenen,  dat het volstaat om die te achterhalen (wat zeker niet altijd makkelijk is) om iemand in zijn diepste kern te mogen zien evolueren naar datgene waarvoor hij in de wieg is gelegd. Het heeft ook mezelf diepte en kracht gegeven en het geduld en het mededogen om de ander te laten zijn wie hij in wezen is. Een huisartspraktijk waar je mensen geregeld ziet in hun eigen tijdslijn, hun eigen cirkel, hun eigen hoogtes en laagtes is daartoe de ideale uitvalsbasis.

Mijn bedoeling is de mens zo goed mogelijk te leren begrijpen en tegelijk de homeopathie zo goed en zo efficient mogelijk te kunnen integreren in een typische huisartsenpraktijk dat Hahnemanns ideaal van iemand te kunnen genezen op een zachte  duurzame wijze werkelijkheid mag worden en dit zowel bij jong als oud,  arm of rijk, Belg of multicultureel .

Geplaatst in Geen.