Potjebuur 2016 vrijdag 8 JULI

Potjebuur 2016 valt ieder jaar samen met het Suikerfeest. 

Feest als een wereldburger en breng op 8 juli een smakelijk hapje naar een buur. 

Potjebuur- een feestdag voor iedereen, ongeacht afkomst, religie, levensbeschouwing, kleur of taal -  is het symbool van respect en waardering voor alle culturen in ons land.  

Deze nieuwe feestdag is aan zijn 8ste editie toe!

Voor alle info, organisaties en bekende mensen die potgeburen:

Potjebuur 2016

Check www.potjebuur.be 

8 juli: Potjebuur en het Suikerfeest: één groot lekker feest voor iedereen!

Ieder jaar op het einde van de ramadan viert de moslimgemeenschap Id-oel-Fitr (ook het Suikerfeest of het Kleine feest genoemd). Een gebruik dat gepaard gaat met de ramadan is het brengen van voedsel naar een buur. Ook op Id-oel-fitr zelf worden er kwistig lekkernijen uitgedeeld.
Potjebuur is de uitbreiding van dit gebruik naar de gehele bevolking.
Potjebuur 2016 vieren we op 8 juli: dan brengen we met zijn allen een gerecht(je) naar iemand uit de buurt!

Potjebuur is een nieuw feest dat jaar na jaar groeit en dat zich omwille van het prettige, het verrassende en het ongecompliceerde eraan, op een natuurlijke manier zijn plaats vindt in onze samenleving.
De verspreiding van dit waardevolle interculturele initiatief is in ons aller belang: Potjebuur is een laagdrempelige uitnodiging tot wereldburgerschap in een geglobaliseerde wereld waarin mensen zowel massaal reizen als aanspoelen. Tegelijk is Potjebuur – ook al is het feest geïnspireerd op een gebruik uit de moslimcultuur – een deugddoend teken van waardering naar alle allochtone bevolkingsgroepen in ons land en bevorderlijk voor ongedwongen, organische integratie. Daarnaast is Potjebuur , die aan zijn 8ste editie toe is,  een lichtpuntje in onze super geïndividualiseerde samenleving waarin we soms onze buren niet meer kennen.

Potjebuur 2016 wordt aan een wedstrijd aan gekoppeld: iedereen kan meedingen om zijn/haar gerecht tot hèt Potjebuurgerecht 2016 te laten uitroepen. Op Potjebuur nemen voor deze gelegenheid herenigde Flemish Foodies (Kobe Desramaults, Olly Ceulenaere, Jason Blanckaert) samen met de winnaar/winnares het Potjebuurgerecht onder handen en serveert het in Kortrijk, die dit jaar potjebuurstad is.

Talrijke organisaties en bekende mensen nemen het voortouw en steunen dit waardevolle interculturele initiatief. Volg hier waar en hoe gepotjebuurd wordt op 8 juli.

Voor meer info, achtergrondinformatie en vragen, gelieve contact op te nemen met communicatie@potjebuur.be

Christine Moreel: 056 72 69 08
                         0488 699 482
Sabine Moreel: 0486 635 488


Klik hier om te zien welke organisaties/bedrijven potjeburen op 8juli!

Christine Moreel, is initiatiefnemer van Potjebuur en Lifeschool Ghana

Tel: 056 72 69 08
GSM: 0488 699 482

 
Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken en getagd met , .