VSU congres 2018 met Dr. Jonathan Hardy.

Onze gastspreker voor het VSU Congres 2018 was de homeopathische arts Jonathan Hardy, die les geeft in heel Europa en unaniem geroemd wordt om zijn duidelijkheid en diepe inzichten. Thema van het congres waren twee fascinerende en belangrijke remediegroepen in de homeopathie: "Drugs and Gems", drugs en edelstenen.

Kenmerkend is dat ook dat hij een van de 8 prominente sprekers was die in 2017 werden uitgenodigd voor het belangrijkste internationale Homeopathie-evenement: Homeopathie One

Dr. Jonathan Hardy
Dr. J.Hardy, Homeopathische arts

In mijn ervaring is homeopathie een prachtig genezingssysteem. 
Een van de grote voordelen is dat het daadwerkelijk welzijn kan bevorderen.

Naast verlichting van lichamelijke klachten, zullen patiënten meestal een toename van energie voelen, een beter humeur krijgen en vaak zeggen dat ze zich echt weer als hun oude zelf voelen.

Wie is Dr. Jonathan Hardy?

Hij studeerde geneeskunde aan Southampton University en haalde zijn diplome in 1984. Toen hij in het St Mary's Hospital werkte begon hij met de opleiding Homeopathie.

Sedert 1986 is hij voltijds werkzaam als homeopathisch arts. Hij is Fellow van de Faculteit Homeopathie en fungeert als Onafhankelijk Vertegenwoordiger in de Faculteitsraad.  In zijn functie als Wessex Regional Tutor voor de Faculteit Homeopathie organiseert hij postdoctorale opleidingen in in Homeopathie voor artsen in de regio.

Hij is een veelgevraagde spreker voor nationale en internationale congressen over verschillende aspecten van de homeopathie in de praktijk.

Waarom Homeopathie?

Tijdens de studies geneeskunde aan Southampton University, koos hij voor één van de onderzoeksopdrachten een proef met de homeopathische behandeling van huisstofallergie (veroorzaakt niezen en jeukende ogen). De proef toonde een statistisch significant voordeel van de homeopathische remedie in vergelijking met een placebo (lege pillen zonder actief bestanddeel). Verschillende patiënten ervoeren met het homeopathisch middel blijvende verlichting van hun symptomen.

Zijn supervisor, die een bekend hoogleraar luchtweggeneeskunde werd, was verbaasd en onder de indruk. De resultaten waren zo overtuigend en werden een van de redenen waren waarom Jonathan Hardy koos voor een voltijdse homeopathische praktijk kort na de kwalificatie in de geneeskunde in 1984. Hij heeft er nog geen moment spijt van gehad.

Geplaatst in Alle rubrieken, Homeopathische Remedies, Mineralen, Uit de Praktijk en getagd met , , .