Ouders met een matig prematuur geboren kind

In 2018 werd 8% van de kinderen in het Vlaams Gewest voor de 37ste zwangerschapsweek geboren. De meerderheid van deze kinderen wordt geboren tussen de 32ste en de 37ste zwangerschapsweek.

prematuren
0 %

 Kind & Gezin en de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VVOC) ontwierpen het nieuwe ‘Boekje voor ouders van matig prematuur geboren kind’.  Het is gericht op ouders van een kind dat tussen de 32ste en 37ste zwangerschapsweek geboren wordt. 

Deze matig premature kinderen hebben een hoger risico op ontwikkelingsproblemen en verdienen nauwkeurige opvolging.  in het boekje komen thema’s als thuis komen, voeding, ontwikkeling en de prille relatie met je kindje aan bod.

Elke ouder van een matig prematuur geboren kind zou  het boekje moeten ontvangen via de neonatale diensten van het ziekenhuis, Kind en Gezin of VVOC.   

Het boekje werd gelanceerd op de Wereld Prematurendag (17 november 2019). Je kan het  gratis bestellen of downloaden via de website van Kind en Gezin.     

Noot van de redactie

Ook in de laatste weken/maanden zwangerschap kan homeopathie ondersteunend zijn. Premature contracties, arbeid die niet op gang komt, of andere complicaties kunnen dikwijls met een gerichte remedie verholpen worden. VSU leidt sinds ruim een jaar nu ook vroedvrouwen op. Daar zij van nabij de aanstaande mama opvolgen zijn zij schitterend geplaatst om op de gepaste momenten homeopathisch te helpen. 

Zondag 17 november  14:07 
klik de foto voor het nieuwsbericht op de VRT pagina  

 
 

Meer over vroeggebroortes op de site van Kind & Gezin 

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken en getagd met .