Nieuwsbrief Homeopathisch Bekeken N°3

nieuwsbrief-header-nieuwjaar-2017

januari 2017

Beste lezers,
De eerste dag van het nieuwe jaar. Wat een mooi moment om deze Nieuwsbrief te versturen! 

De goede wensen van onze geliefden klinken nog na in onze oren, of kunnen we nog eens bekijken op onze gsm, pc of tablet. Een nieuwe start brengt bij velen een gevoel van hoop. Dit zou bijvoorbeeld al kunnen zijn dat we dit jaar onze goede voornemens nog een stukje meer mogen verwezenlijken.
   Of dat de politieke leiders het niet al te bont zullen maken.
   Of dat we min of meer gezond mogen blijven de komende 12 maand.

Over dat laatste schrijft Chris Blanckaert in Kerstbomen, kerststallen en nieuwjaarswensen.

Terwijl ik dit typ is er buiten het betoverende schouwspel van een wit ijslandschap, met prachtig berijmde daken en ijspegels aan de bomen. Zoals altijd zijn er daar 2 kanten aan. Gisterenmorgen belde een patiënte mij nog, half in shock, met het bericht dat ze, op weg naar haar werk, de controle over haar voertuig was verloren en wel 5 maal heen en weer was geslingerd tussen de vangrails. Auto waarschijnlijk voor de sloop, maar gelukkig was zijzelf ongedeerd.

“What doesn’t kill you makes you stronger”, elke tegenslag maakt je sterker. Het gaat erom om contact te nemen met de kracht, die in ieder van ons zit, om wat op ons pad komt aan te pakken.

Dit brengt ons bij Kintsugi, een artikel van Meta Zahren.
Alles wat lang genoeg blijft bestaan, krijgt blutsen en builen.
En kan zo aan waarde winnen.

De mooie foto’s van Jan Demets krijgen een tekst die helemaal in diezelfde energie past.

En tot slot is er nog een boekbespreking.
‘About Potencies’, van mijn gewaardeerde Nederlandse collega Margriet Plouvier-Sluijs, gaat over homeopathische verdunningen.
Bijzonder interessant, en dit zelfs niet alleen voor hen die professioneel met dit mooie vak bezig zijn.

Laat me dit voorwoord eindigen met een wens vanuit mijn hart, tevens in naam van het bestuur en alle medewerkers van de VSU: een gelukkig 2017!

Dr. Bart Lambert
VSU bestuurslid

Samenstelling en realisatie van deze nieuwsbrief: Meta Zahren

... over kerstbomen, kerststallen en kerstkaartjes met nieuwjaarswensen

Nieuwjaarswensen

De koude wintermaand december spreekt tot de verbeelding… Chris Blanckaert mijmert over kerstbomen, kerststallen en kerstkaartjes met nieuwjaarswensen

Lees meer...

balkje3
Kintsugi | Alles wat lang genoeg blijft bestaan, krijgt blutsen en builen. En kan zo aan waarde winnen.

Kintsugi

Meta Zahren schrijft over De kunst van Kintsugi (金継ぎ) of de gouden herstelling. Gewoonlijk tracht men een herstelling onzichtbaar uit te voeren. Kintsugi doet juist het tegenovergestelde: de breuklijnen maken deel uit van het verhaal en de schoonheid van een object.

Lees meer

balkje4

Reeks Citaten 

De foto's van Zwevegemnaar en weerfotograaf Jan Demets verschijnen regelmatig in Het Nieuwsblad en bij de VRT. Voor Homeopathisch Bekeken stelde hij een aantal foto's ter beschikking voor de reeks "Citaten"

fotografie_jan_demets_bossuit
balkje1
About Potencies, Margriet Plouvier-Suijs
About Potencies, Margriet Plouvier-Suijs

Een van de aspecten die het minst begrepen worden in de homeopathie is de verdunning (potency) - wanner gebruik je welke verdunning en is het überhaupt wel nodig om de verscheidene verdunningen te differentiëren?  Margriet Plouvier-Suijs verrichtte hier grondig onderzoek naar, ontwikkelde een systeem om accuraat de juiste potentie toe te passen, en schreef haar ervaringen neer geïllustreerd met klinische gevallen.

naar de boekbespreking door Bart Lambert

balkje2

Inschrijven voor de nieuwsbrief is eenvoudig: je tikt voornaam, achternaam en email adres in de voorbestemde vakjes en drukt op “Abonneren!”

Je abonnement bewerken kan je hier

 

Het overzicht van

alle nieuwsbrieven

Geplaatst in Alle rubrieken, Nieuwsbrieven en getagd met .