Lezersbrief op 13 februari 2021
van Inge V.

Vervolg op lezersbrief "negeren of betwisten".

Hallo,
 
Naar aanleiding van uw artikel ‘ Betwisten of negeren’ mailde ik u een lezersbrief. Hebt u die gekregen? Geen tijd om te lezen? Niet goed genoeg? Niet relevant? Of nog iets anders? Het zou fijn zijn om een eenvoudig antwoord te krijgen.
 
Het ding is dat ik begin te twijfelen aan ‘ De Morgen’ en de ‘VRT’. Artikels van dokters die niet vaccinatie gezind zijn las ik nog niet. Hoe moet ik dan beslissen of ik me over een maand wil laten vaccineren? Nu heb ik alleen nog argwaan.
 
Al een jaar zie ik op televisie dezelfde virologen en specialisten, in de krant lees ik enkel artikels over wat die virologen en specialisten weten. Al een jaar hoor en lees ik vier cijfers: het aantal besmettingen, het aantal opnames, het aantal op intensieve zorg en het aantal sterfgevallen. Een mens zou voor minder depressief  worden. Het lijkt wel op massa-hypnose. Het lijkt wel of dat was de opzet.
 
Och maar ik geloof dat die mensen oprecht zijn hé. Ik ben heel zeker dat Erica Vlieghe en Steven Van Gucht en Marc Van Ranst en alle anderen die nu, ik wou bijna zeggen tv-vedette, geworden zijn, maar dat klinkt oneerbiedwaardig en ik eerbiedig hen best wel, oprecht zijn en zeer wetenschappelijk gefundeerde meningen geven. Ik heb dan ook echt veel respect voor die mensen, die zich uit de naad werken.
 
Alleen, ik heb ook respect en ik waardeer ook de mening van dokters en virologen en professoren, die nadat ze zich ook uit de naad hebben gewerkt, andere conclusies trekken.
 
Maar, als ik die niet hoor en als alles wat op sociale media komt, fake-news is, hoe kan ik in godsnaam dan een mening vormen? Dat ik dan nog in Gods naam die vraag stel, duidt er echt wel op hoe wanhopig ik ben. Ik word er zowaar zelf helemaal fake van.
 
En ik kan niet alles geloven wat op het nieuws of in de krant komt. Al te vaak komen andere waarheden een paar jaar later boven water. Ik herinner me nog dat Armand Pien zei dat er niets aan de hand was na de ramp in Chernobyl en dat hij jaren later zei, dat dat een grote leugen was, maar dat hij dat moest zeggen. Dus, ja… En zo zijn er bovendien  helaas  hedendaagse voorbeelden, waarbij lobbyisten de politieke besluitvorming kleuren en de media instrueren.
 
Ja, de argwaan is compleet. Ik heb het gevoel dat ik in een richting geduwd word en dat ik zelf niet mag beslissen. Ik voel me een klein kind aan wie de grote mensen eens gaan zeggen wat slecht of goed is. Bovendien zijn ieders snaren zo strak gespannen dat ze ofwel elk moment kunnen springen of dat ze als schietlap kunnen gebruikt worden. De kranten staan vol zulke verhalen. Op straat zie je heel veel gespannen gezichten. Onlangs viel een oude dame op straat mijn dochter met een paraplu aan omdat ze geen mondmasker droeg. Het was niet eens in het centrum van een stad. Ze riep: ‘ Gij zijt gevaarlijk gij, uit mijne weg, weg’ en ze stak mijn dochter een paar keer met de punt van haar paraplu.
 
Ik wil mijn snaren niet laten opspannen, want ik wil niet breken en ik wil niet schieten. Ik wil gewoon uitleg zodat ik voor mezelf kan beslissen. En ik wil uitleg niet van de nieuwe vedetten, want die hebben natuurlijk een voorsprong van een jaar. Ik wil uitleg voor en tegen vaccinatie van niet bekende professoren, dokters, virologen.
 
Beste mensen van de Morgen, als dit zo’n stom idee is, wil je het mij dan uitleggen wat er zo stom aan is? Heb je even voor mij, maak wat tijd voor me vrij… en voor al degenen die niet anti zijn maar ook niet pro, voor al degenen die gewoon echt geïnformeerd willen zijn. Willen jullie de andere dokters, professoren, virologen laten horen?
 
Groetjes
Inge

Deze open brief is een vervolg op haar vorige lezersbrief

Lezersbrieven

Hoe moet ik beslissen of ik me over een maand wil laten vaccineren?

Ga naar het artikel op de website van De Morgen

Ik wil gewoon uitleg zodat ik voor mezelf kan beslissen. En ik wil uitleg niet van de nieuwe vedetten, want die hebben natuurlijk een voorsprong van een jaar. Ik wil uitleg voor en tegen vaccinatie van niet bekende professoren, dokters, virologen.