Erik Buelens

Verschenen in het Belgisch Staatsblad op 6 januari 2017
NBN EN 16872:2016

Lees ook de andere artikels over Homeopathie in de  Wetgeving

Het kleine onderstaande tekstje ver-scheen (enkel in het Frans en Engels – waarom?) in het Belgisch Staatsblad van 6 januari 2017, ondergesneeuwd tussen tientallen andere vermeldingen van nieuwe normen.

NBN EN 16872:2016
Services of Medical Doctors with additional qualification in Homeopathy (MDQH) - Requirements for health care provision by Medical Doctors with additional qualification in Homeopathy

Save

nbn

Deze woorden zijn niets minder dan het resultaat van jarenlange arbeid in de uitwerking van deze Europese norm. Die bepaalt de minimale voorwaarden waar de dokters in de geneeskunde aan moeten voldoen om een bijkomende kwalificatie in de homeopathie te verkrijgen of te laten gelden.

Deze Europese norm geldt niet voor personen die geen dokter in de geneeskunde zijn. Ze is ook niet van toepassing op de bereiding van homeopathische remedies, de methodologie of de homeopathische provings.

De norm definieert daarentegen wel nauwkeurig welke vorming een dokter in de geneeskunde moet volgen om toegang te krijgen tot het statuut van homeopaat. Een onmisbare stap in de standaardisering van de homeopathische geneeskunde in Europa, die de mogelijke excessen uitsluit waar critici van smullen.

De bekendmaking van deze norm in het Belgisch Staatsblad maakt ze officieel in ons land.

Deze bijdrage verscheen januari 2016 in de nieuwsbrief van de Belgische Patiëntenvereniging PRO HOMEOPATHIA

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Geen en getagd met , , , .