Luc Montagnier over Covid-19

In een interview met de Franse Nieuwszender CNEWS (Canal + Group) uitte Luc Montagnier dat het virus, dat de COVID-19-infectie veroorzaakt, mogelijk in een Chinees laboratorium ontstond in een poging om een vaccin tegen HIV te vervaardigen.

Zijn onderzoek toonde aan dat SARS-CoV 2 kleine sequenties bevat van het AIDS-virus. 

 
 

Viroloog en winnaar van de Nobelprijs Physiology of Medicine in 2008, Professor Montagnier, benadrukt dat steeds meer onderzoekers tot dezelfde conclusie komen: dat het SARS-CoV 2 gedeeltelijk het product is van bio-engineering.

Video afspelen

Al neemt de leugen de lift en de waarheid de trap , de leugen is er wel eerder maar de waarheid komt er ook.

Afrikaans spreekwoord (getoond in het begin van de video)

Hierachter een vertaling van het transcript van de eerste 4:30 minuten van deze interview

Journalist: Dus wat me vanmorgen interesseert, is dat u aan het virus werkt…
Professor Montagnier: Ik werk eraan, maar niet per se in het lab, omdat werk samenwerk met een collega en op computer. We doen geen experimenten, maar we nemen de ervaringen van de ziekte zelf; van de metingen die momenteel uit laboratoria komen en van patiënten.

Journalist: En u kwam tot bepaalde conclusies …
Pr. Montagnier: We kwamen tot de conclusie dat er effectief een …. manipulatie plaats gevonden heeft met betrekking tot dit virus.

Journalist: wat bedoelt u?
Professor Montagnier: In feite wordt een deel van het virus, niet het geheel [..], gemanipuleerd. Het virus volgt een klassieke opbouw afkomstig van vleermuizen; maar bovenop dit model hebben ze sequenties van HIV, het AIDS-virus, toegevoegd.

Journalist:  U zegt “ze hebben toegevoegd”, wie heeft er iets toegevoegd?
Professor Montagnier: Dat weet ik niet!

Journalist: … bedoelt u dat het niet natuurlijk is… ?
Pr. Montagnier: Nee, dit is niet natuurlijk. Het is laboratoriumwerk van professionele moleculaire biologen. Het is een zeer nauwkeurig werk … men zou kunnen zeggen een werk van een horlogemaker …

Journalist: Maar met welk doel?
Professor Montagnier: Voor welk doel .. dit is onduidelijk. Ik weet niet wie het heeft gedaan en ook niet waarom. Het is mogelijk dat men […] een vaccin tegen AIDS wou genereren. Dus namen ze kleine sequenties van het AIDS virus en installeerden ze op een grotere sequentie van het coronavirus.

Journalist: Ik weet niet zeker of ik alles begrijp wat u zegt … bedoelt u dat er in dit virus een deel van HIV zit?
Professor Montagnier: U hebt gelijk. Het genetische materiaal van het virus is een lange streng van RNA … zoals in DNA, maar het is RNA. Op deze streng, op een bepaalde plaats, hebben ze kleine HIV-sequenties geplant. En deze sequenties zijn niet voor niets klein; ze hebben de mogelijkheid om wat we bijvoorbeeld de antigenen-sites noemen aan te passen. […] Dit betekent dat als we een vaccin willen maken, we het aan het vaccin onderworpen eiwit kunnen wijzigen door een kleine sequentie afkomstig van een ander virus.

Journalist 2: Sommige geruchten zeiden dat het virus gegenereerd  was in een labo, maar dit werd toch door de wetenschappelijke autoriteiten weerlegd.
Professor Montagnier: Er is een tendens om werk over dit onderwerp te verwerpen. We zijn niet de eersten. Een groep gerenommeerde Indiase onderzoekers heeft hetzelfde gepubliceerd. Maar ze werden gedwongen hun publicatie in te trekken.

Journalist 2: op welke manier hebben ze hen gedwongen?
Professor Montagnier: Het werk is geannuleerd. Als je hun werk opzoekt, vind je een annuleringsband over de tekst.

Journalist 2: Maar de meeste wetenschappers zeggen het tegenovergestelde van wat u hier beweert.
Professor Montagnier: Steeds minder. Het is net begin dit jaar gebeurd; en we zien steeds meer onderzoeken die hetzelfde suggereren. Ik ben met pensioen en ik ben een Nobelprijswinnaar, dus ik kan vrij werken; er kan dus geen druk op mij worden uitgeoefend.

Lees alle artikels over het onderwerp

Reactie

We kregen een lezersbrief waarop we publiek willen reageren.
Omdat het aantoont dat de mainstream media soms zeer onzorgvuldig te werk gaan.

P schreef ons:

Geachte,

De complottheorie met betrekking tot het coronavirus, met name de uitspraak van Dr Montagnier – achteraf herroepen -, stelt de volledige homeopatische sector in een al even ongeloofwaardig daglicht, wat spijtig is.

Ik lees het volgende op de website van de VRT:

Montagnier verschijnt met zijn uitspraken ook op de Franse nieuwszender CNEWS, dat daarbij ook meteen stevige kritiek van andere Franse collega-wetenschappers publiceert. Al snel moet Montagnier toegeven dat zijn uitspraken niet op eigen onderzoek zijn gebaseerd. Alle virologen die het virus effectief hebben onderzocht, vinden geen enkele aanwijzing voor manipulatie.

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/21/ontstond-het-coronavirus-in-een-lab-in-wuhan-zo-sprong-een-inte/
Met vriendelijke groeten,

P.

 (zelfde ochtendnieuwsWij reageerden als volgt:

Beste P,

Er zijn vele virologen die dezelfde beweringen als Montagnier uitten. 
Geen copy paste, onafhankelijk van elkaar.
Zij worden door de ‘officiële’ virologen weggelachen, dat klopt.

Maar als je eens wat dieper graaft, dan zijn die ‘officiële’ virologen allemaal op een of andere manier gelinkt aan Big Pharma.

Tegenstemmen worden niet geduld in de mainstream media.

Die journalist van Kairos, zie elders in de Nieuwsbrief, die zeer pertinente vragen stelde aan Sophie Wilmès, wordt nu geweerd van de persconferenties. Zijn ze zo bang van hem?

Ik ben zelf geen viroloog maar liet me door een bevriend viroloog uitleggen hoe dat virus nu in elkaar zit, en voor hem was er geen enkele twijfel: dit is GEEN natuurlijk virus. Hij noemde het zelfs “a biological weapon”.

Als je wil de VRT geloven mag dat natuurlijk. VRT gisteren (23/04) in het nieuws: 3% resistentie tegen Corona. Hele redenering wordt dan opgebouwd om de quarantaine te behouden. Wat blijkt: basis is een studie van de U.A. van vóór de lockdown (zelfde ochtendnieuws)!  Van begin maart dus. Gekker  kan het niet. Natuurlijk was niemand resistent vóór de epidemie!

VRT zei ook altijd al dat er 2-3% mortaiteit is. In Zwitserland weten ze beter:  https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/

De Morgen, De Standaard, VRT… hmm, ik zou waarachtiger bronnen raadplegen!

Mvg,
Bart

Maar we willen er dit nog aan toevoegen:

Een complot impliceert een (meestal onwettige of onderhandse) samenzwering.
Als je het interview aandachtig beluistert hoor je zelf het volgende:

Montagnier stelt vanaf het begin dat zijn eigen onderzoek toont dat Sars-Cov2 sequenties toont van het HIV virus. Hij distantieert zich van theorieën wie het of waarom kan gedaan hebben, ziet wel mogelijkheid dat het in het kader van HIV onderzoek “par accident” gebeurde.

Daarnaast: de woorden van de VRT “Al snel moet Montagnier toegeven dat zijn uitspraken niet op eigen onderzoek zijn gebaseerd.” veronderstellen dat Montagnier in het begin iets anders beweerde, wat hij dus niet deed. Hij vertelde dat hij data van zijn collegae analyseerde, samen met zijn medewerker.

 
 
Geplaatst in Achtergrond, Actualiteit, Alle rubrieken, Video's en getagd met , , , , .