Open brief van Gertie D. naar het Nieuwsblad naar aanleiding van talkshow "de tafel van Gert" waar hoofdredacteur Liesbeth Van Impe van het Nieuwsblad aanwezig was

19 december 2023

Beste Mevr. Van Impe,
 
Gisteren bij “De Tafel van Gert”  waar U te gast was.
 
Men had het over de democratie die in gevaar is, als Trump aan de macht komt. 
Ik ben geen Trump aanhanger, maar naar welke feiten kijken we? 
Trump dreigt met ontslag als mensen tegen hem zijn.
Komt ons dat hier ook niet bekend voor? De mensen van de zorg, die nog maar één kritische noot hadden, over het covidvaccin? Zelfbeslissingsrecht over uw lichaam, over het binnenste van uw cellen, waar was dat de afgelopen tijd?  Dus als iemand het heeft over dat de democratie in gevaar is, dan word ik zeer kwaad, en vraag me af, welke democratie? De WHO neemt onze gezondheid over, bij een pandemie, alles wordt boven onze hoofden beslist. We zijn in mijn ogen de democratie voorbij en op weg naar lijfeigenschap. Pfizer en Moderna beslissen over uw lijf. 
 
Belangenvermenging all over !!
Madame Ursula von der Leyen, en haar SMS onderhoud met Albert Bourla, is één voorbeeld, van een ernstig gevaar voor de “democratie” en totaal gebrek aan transparantie.
Ze kreeg destijds geen stoel aangeboden van president Erdogan, tja misschien begin ik het te begrijpen. Voor alle duidelijkheid, ik ben geen Erdogan-fan, hé.  De wil van het volk, nou! Ik en vele anderen lezen in de krant, en verwonderen zich over wat het volk nu weer wil.  
 
Laten we in de eerste plaats onze eigen “democratie” onder de loep nemen, ook een dringende taak van de pers! Ook transparantie bij onze overheid, zeer dringend. Het is geld van het volk en voor het volk !
 
Wat als Trump op de nucleaire knop duwt, haalde iemand aan, in de talkshow. Daartegenover is men de handdruk van Trump met Kim Jong-un, toen de nucleaire dreiging, door Noord-Korea groot was, totaal vergeten. Misschien was het show, maar misschien is de wereld toen van een nucleaire ramp gered geworden. Wie zal het zeggen.
Men werpt enkel de schijnwerpers op de capitoolbestorming, wat uiteraard een ernstige zaak is. Maar toon een volledig beeld. 
 
Nogmaals, dit is geen pleidooi voor Trump, wat ik ermee wil zeggen is dat de media zijn schijnwerpers richt, en iemand maakt of kraakt. Trump is een goede eye-opener, om o.a. de 2 maten en 2 gewichten van de media duidelijk te zien.  Ik heb daar uit geleerd om te kijken wat er in de schaduw ligt van de schijnwerpers van de media, want daar zit vaak hetgeen dat men liever niet heeft, dat de burger ziet. 
 
De VS heeft nu een president Biden, die met alle respect, tekenen van dementie vertoont, wat als hij per ongeluk op de verkeerde knop drukt? Zijn zoon Hunter is best ook niet in de buurt. 
Dus ik wil maar zeggen, er zijn verschillende invalshoeken, van dat wereldse machtsspel. Wat ligt er in de schaduw van de mediaschijnwerpers. De burger dient wakker te worden, en de pers moet zich vrijmaken van vele marionettentouwen. En als ze die touwen doorknippen, is ook hun job in gevaar. 
What’s the difference, with Trump?
Is hij echt het grootste gevaar? Het ligt toch wel veel dieper dan dat, volgens mij.
Mijn wens voor 2024, zeer wakkere, kritische en mondige burgers, gedaan met de one way communicatie. 
 
Met vriendelijke groeten en fijne feestdagen. Als we Steven Van Gucht moeten geloven, ga dan weer “veilig” onder uw dampkap zitten, zet ze op de hoogste stand, en vergeet de energieprijzen, let even niet op uw digitale meter, moest hij op hol slaan. 
De wereld is een compleet gekkenhuis, misschien een goeie krantenkop! 
                                                                                 
Gertie Daerden
Tandarts

Twee maten en twee gewichten

kijken wat er in de schaduw ligt

Alle lezersbrieven, openbrieven en opinies

"veilig" onder uw dampkap zitten

Geplaatst in Achtergrond, Actualiteit, Alle rubrieken, Open Brief, Patiëntervaringen, Uit de Praktijk en getagd met , , , .