Patiëntervaring met homeopathie

Nu kan je merken wat homeopathie doet.

Toen mijn zoontje gevallen was en de wond moest gehecht worden kwam ik voor de eerste keer in contact met homeopathie in Deurne. Dit is ongeveer 40 jaar geleden.

Ik, mijn vier kinderen en mijn vier kleinkinderen, hebben vanaf toen kunnen ervaren wat homeopathie doet met een mens. Enkele van hen zijn afgehaakt, door verschillende omstandigheden.

Maar de dochters en hun vier kinderen zijn nog steeds homeopathische patiënten. Mijn oudste zegt daarvan: “nu kan je merken wat homeopathie doet!”. De (klein)kinderen zijn haast nooit ziek, nog verkouden. Mijn jongste kleinzoon van 11 jaar, is onlangs nog eens bij de dokter geweest, het was geleden van 2017.

Verschillende keren heeft hij in quarantaine moeten gaan toen er besmettingen waren bij de scouts, op school en nu met familieverlof. Nu zijn ginder het gezin van hun papa en de mama (de dochter had zich speciaal  laten vaccineren) besmet, hij niet.

Opgejaagd wild

Ik ben telkens opgelucht met jullie nieuwsbrief. Ik ben 71 jaar en voel me opgejaagd wild.

In november verjaarde mijn broer, hij kwam vanuit Frankrijk naar Gent om daar te trakteren op een etentje voor alle broers en zussen met hun partner. ALLEEN VOOR DE VOLLEDIG GEVACCINEERDEN. Met dank. Dat kwam aan als een mokerslag.

Mijn vriendin die ik al meer dan 20 jaar ken, belde me op om te zeggen dat ze voorlopig niet meer op bezoek komt om zichzelf te beschermen. Ze gaat nog wel op uitstap met tram en bus.

Met mijn nieuwe vriend kan ik niet mee . Want ik ben niet gevaccineerd. (Hij aanvaardt dit, maar zo zit ik wel thuis alleen)

Er was een tijd een trend in het UZA Antwerpen, dat er gevraagd werd naar het wat en hoe van homeopathie, en wat dat deed.  Nu de laatste jaren is het weer helemaal omgeswitcht en wordt er meesmuilend over gedaan. Ik blijf er in geloven (hoe langer hoe meer) en ik blijf volhouden. Zonder homeopathie was ik er al lang niet meer geweest.

De diagnose was er soms niet, maar ik kreeg wel de juiste middelen, en steun en begeleiding. Bv. bij chronische CO- vergiftiging zou ik klassiek beland zijn in de psychiatrie waarschijnlijk met alle daarbij horende middelen,  dit hebben ze geprobeerd toen ik op spoed belandde, en dat staat nu in mijn dossier: behandeling geweigerd. Zelfde scenario na allergische reactie op zwaar wietgebruik door buren, dat mijn appartement binnen kwam.

 

Hoongelach

Het is moeilijk uit te leggen aan mensen die het niet kennen. Hoongelach, “Je moet er in geloven.”

Het beste resultaat zie je bij baby’s. Die geloven niks, en toch werkt het .

Ik snap niet waarom homeopathie niet standaard in de artsenopleiding is opgenomen.

Ik snap niet waarom homeopathie niet standaard in de artsenopleiding is opgenomen.  Zo kreeg ik vroeger in het middelbaar een lesuur Esperanto, ter kennismaking. Ik heb dat verder gevolgd in avondschool, en zo contact kunnen maken met Tsjechen die geen andere taal mochten leren, boeiend toch.

Hoe meer informatie je hebt hoe boeiender het leven is.

Hoe meer informatie je hebt hoe boeiender het leven is..

Trauma's die nooit zullen verwerkt worden

Maar wat er nu gebeurt met onze kinderen? Erg, crimineel, en onbegrijpelijk. Mondmaskers zijn erg, maar laten vaccineren in de zoo? Omdat de oudere jeugd dan verder zou kunnen uitgaan en megafestivals bezoeken? Echt?

Na de eerste lockdown, mochten de kleinkinderen terug opgevangen worden door grootouders, bij binnenkomst wilden ze me met open armen knuffelen, en toen vielen de armpjes slap naar beneden, met beteuterde gezichtjes bleven ze staan. Knuffelen mocht nog steeds niet. De kleinzoon heeft, toen hij opgehaald werd, een half uur schokkend  liggen huilen, we hadden elkaar die drie maanden niet gezien of gehoord.

Dat zijn trauma’s die ze nooit zullen verwerkt krijgen. De bomma gaat dood als je ze knuffelt. HALLO!!!!

 

Censuur

Niet gevaccineerd zijn is een eenzaam leven. En de druk wordt steeds zwaarder. Het zou helpen als we gelijkgezinden ergens veilig konden ondersteunen, maar door de controle op o.a. Facebook, is dit zelfs niet echt mogelijk.

 

Geplaatst in Achtergrond, Actualiteit, Alle rubrieken, Lezersbrief, Lezersbrief - Open Brief - Opinie, Patiëntervaringen, Uit de Praktijk en getagd met , .