Boekbespreking | Je bent je eigen medicijn
Een nieuw recept van de dokter​

Je bent je eigen medicijn

ISBN – ‎
9463310304
Taal: Nederlands
240 pagina’s
Hardcover
Uitgever: Hajefa, Uitgeverij; 1e editie (20 mei 2021)

Prijs: 22,50 €

Heel snel had ik bij het lezen de gedachte: had ik dit maar eerder zo mooi uitgelegd en omschreven kunnen lezen. Ik zou héél wat sneller tot inzichten & heling gekomen zijn.

  • Het is een boek met veel hoop in de mensheid: de mens is groots, zuiver, vervuld van licht en liefde.
  • Het is een boek vol vertrouwen: dat je ’t kan, dat hét kan, dat hét mogelijk is.
  • Het is een boek dat begrijpbaar uitlegt hoe bepaalde pijnen, klachten ontstaan en soms blijven bestaan.
  • Het is een boek boordevol oefeningen, tips en adviezen.
  • Het is een boek over zelfliefde waardoor onze kinderen er onmiddellijk van meegenieten.

Het boek gaat over de stappen die je zelf kan nemen om terug je huis, in de betekenis van je fysiek lichaam en je thuis, in de betekenis van een plek waar het veilig & vertrouwd is te her-ontdekken. De te nemen stappen herhaalt Dr. Judith aan de hand van casussen uit haar praktijk. Deze zijn zo gevarieerd dat je niet anders kan dan je wel in één ervan herkennen en dadelijk aan de slag kan gaan!

Judith zet aan om naar binnen te gaan waar alles voorradig is om jezelf gelukkig te maken, te helen en heelheid te ervaren. In elk hoofdstuk staan er instant bruikbare oefeningen en meditaties.

Ze maakt je geen blaasjes wijs. Thema’s als chronische stress, rouw, verslaving, overlevingsmechanismen, familiepatronen… ze licht ze uit vanuit een andere invalshoek. Ze doorprikt boosheid, angsten, somberheid, depressies… weerlegt ze door je aan te sporen om dieper te gaan. Beter in de spiegel kijken! Je kan er niet onderuit, je pijnen, klachten zeggen het jou of ze worden jou.

Alles in het boek gaat over persoonlijke ontwikkeling. Hoe je tot inzicht kan komen, hoe je voor jezelf kan zorgen op zovele fronten, hoe je leert positief en onafhankelijk in verbinding te komen met jezelf en daarna met andere mensen.

In je eigen kracht staan en zo een liefdevolle relatie als de bewoner & eigenaar van je zelf worden: je volle verantwoordelijkheid nemen.

Van tappen tot neerpennen, van Mindfulness tot goede voeding, van PRI tot MIR, van Innerchild work tot EMDR, van energiecentra tot Self Talk, van visualisaties tot familieopstellingen, van de polyvagale theorie tot gewoon tijd nemen… ik kan hier nog doorgaan. Ze integreert het in haar nieuwe recept.

Voor mij is het een top werkboek, één om in mijn bereik te leggen en naar terug te grijpen als ik het moeilijk heb.

Dr. Judith M. Kocken werkt als kinderarts, gespecialiseerd in Maag-, Darm-, en Leverproblemen.
Zij is wetenschappelijk onderzoeker en arts voor leefstijl geneeskunde en verenigt het beste van deze twee werelden bij het behandelen van  kinderen, jongeren en volwassenen met chronische lichamelijke of psychosociale klachten.
Dr. Judith M. Kocken is initiatiefnemer van Kinderbuik&co en auteur van onder meer Kinderbuik en ”Happy Tummy”.

Tekst op de flap:

Je lichaam bezit enorme kracht en wijsheid. Het geeft je duidelijke boodschappen over wat er speelt en wat er nodig is, in je lichaam en in je leven. Leren luisteren naar die boodschappen kan wonderen doen voor je lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale en spirituele gezondheid. Aan de hand van talrijke voorbeelden uit haar dokterspraktijk, laat dr. Judith Kocken zien dat je alles in huis hebt om jezelf te helen. Leer met begrip en compassie naar jezelf te kijken en creëer zo ruimte voor genezing. Het maakt de weg vrij voor een gezonde relatie met jezelf en anderen – ook met de kinderen in je leven. Dr. Judith Kocken heeft meer dan dertig jaar ervaring in de geneeskunde en werkt als kinderarts gespecialiseerd in maagdarmleverproblemen. Het is haar missie een bijdrage te leveren aan gezondheid en geluk voor kinderen van alle leeftijden. Ze is initiatiefnemer van Kinderbuik&co®, een medisch specialistische praktijk met een holistische gezondheidsvisie, waar kinderen, jongeren en volwassenen met langdurige klachten worden behandeld. Eerder schreef ze het boek Kinderbuik. ‘Eindelijk lijkt de wereld klaar te zijn voor wat Judith M. Kocken ons al vijfentwintig jaar op het hart drukt: je gezondheid begint met kijken naar het geheel.’ – Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser, oprichters Holistik

‘Judith Kocken verwoordt treffend de impact van trauma en stress, en geeft de lezer bovenal iets kostbaars: moed. De praktijkervaringen die zij beschrijft laten zien dat er altijd een uitweg is, zelfs uit ondenkbaar moeilijke situaties.’ – dr. Iva Bicanic, klinisch psycholoog

‘Dit boek reikt echte oplossingen aan. Van harte aanbevolen.’ – Jan Bommerez, auteur van Kun je een rups leren vliegen?

‘Dit boek helpt je de signalen van het lichaam te ontrafelen en op waarde te schatten als bood- schappen die naar gezondheid en welzijn leiden.’– Susan Smit, auteur van Wijze vrouwen

Geplaatst in Alle rubrieken, Boekbespreking, Patiëntervaringen, Uit de Praktijk, Vakliteratuur en getagd met , , , , .